Ultima actualizare: azi, 20:39
Locale

Încep lucrările de reabilitare pe DJ 195 Potău-DN 19F. Termenul de execuție este de 4 luni

predare amplasament Potau (1)Drumul județean DJ 195 Potau-DN 19F va fi reabilitat în următoarele 4 luni, predarea amplasamentului către antreprenorul care va executa lucrările de modernizare a drumului a avut loc astăzi la intersecția celor două drumuri, în prezența oficialităților sătmărene. Valoarea totală a proiectului  este de 4,1 milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, prezent la predare a declarat că este o investiție mult așteptată de locuitorii din Medieș iar dacă nu ar fi existat Consiliul Județean, ar fi fost ”vai și amar de locuitorii comunei”

”Este o investiție așteptată de cei din Medieș și de cei din Potău, e o lungime de 3,7 km și este o investiție de 4 milioane de lei iar această investiție este prinsă pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Pe lângă celelalte investiții care le-am derulat, drumul din intravilanul localității, care este drum județean, drumul național, toate aceste investiții realizate împreună, cu domnul vicepreședinte, sprijiniți de Guvernul Ponta, prin PNDL, uitați că și comuna Medieș contează. Nu pot să fac această remarcă, dacă nu ar fi Consiliul Județean și nu ar fi un viceprimar în comuna Medieș, vă spun sincer, ar fi vai și amar de locuitorii din Medieș. O spun public, aici nu există primărie, aici există doar viceprimar și Consiliu Județean care are grijă de cetățenii din Medieș”, a afirmat Ștef.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, a anunțat că de azi se dă startul lucrărilor de modernizare a drumurilor iar până la finalul mandatului, speră ca cele 92 de proiecte să fie finalizate în proporție de 70-80%. Nu în ultimul rând, acesta a ținut să precizeze că toate acestea se datorează Guvernului Ponta.

”Începem munca, azi dăm ordinul de începere a lucrărilor și încet, încet, tot un ordin de începere, o tăiere de panglică și tot așa. O să vedeți că de acum înainte, zilnic sau săptămânal, o să avem treabă. Avem 92 de proiecte începute în județul Satu Mare pe care noi vrem să le finalizăm. Eu sper ca până în iulie, când ne încheiem acest mandat, 70-80% să fie finalizate și pe urmă restul rămân în derulare, că doar, sper, că nu o să ne fugărească nimeni acasă, după câte facem pentru județul acesta. Vă spun încă o dată, nu știu ce s-ar fi întâmplat, cum ar fi fost județul Satu Mare, dacă nu erau acești 3 ani și jumătate în care Guvernul Ponta a reușit și ne-a ajutat, cum nu a făcut-o nimeni în cei 25 de ani. Datorită acestor fonduri 160 de milioane de euro care au început să vină, județul Satu Mare este, ca și investiție la nivel național, al doilea pe țară”, a declarat Mircea Govor.

Modernizarea drumului începe din DN Satu Mare-Odoreu -Apa până în localitatea Potău, la digul peste Someș și are o lungime de 3,6 km. Valoarea atribuită și contractată a lucrărilor de de 4, 1 milioane lei inclusiv TVA. Pe acest tronson de drum se va realizarea unui sistem rutier pe o lățime de 6 m plus două acostamente de câte 1 m, se vor amenaja șanțurile, vor fi șanțuri betonate iar în intravilanul localității Potău, vor fi amenajate accesele la gospodăriile cetățenilor.

 

12 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Despre centura municipiului ati uitat?! Unde e Sisi sa ne ofere relatii despre centura?

 2. rusineeeeeeee Răspunde

  rusineeeeee,,rusineeeeee,,,cetateni nu au nevoie de spectacole ci de lucruri concrete,,,am indurat 3 ani de minciuni de promisiuni desarte sa va vedem fetele de imbuibati din banul public,,,multi ceteateni din aceasta tara la ora asta isi pling copii din cauza incopetentei si coruptiei impuse de voi nenorocitilor si voi aveti chef de specatacole mediatice pentru a mai prosti inca o data lumea,,,il mai viriti inca pe gotul cetatenilor si pe acest ipocrit de Iancu care singura preocupare in cei 3 ani de mandat a fost cum sa mai inhate din pasuni , terenuri sa isi mai achizitioneze cite un Camion ,bagindul in fata pe acel analfabet de Frent..unde ne sint cele 60 hectare de pasuni ale noastre ale cetatenilor din POTAU domnule IANCU,, s-au transformat in Gipuri si trennuri pe roti?

 3. Andreeia Răspunde

  DEMONILOR o tara intreaga in doliu iar voua va arde de campanie electorala foamea de puterea va dat sufletul la satana nu va ginditi ca si voi aveti copii nu aveti minimul respect pentru aceasta societate

 4. satmarean Răspunde

  Rusine ca se face? Oare cum e bine? Cati nu ar vrea sa se faca ? In poza azi ei. Ieri au fost cei care n-au facut…au taiat salarii si …. au nascut sambata…au eliberat ostatici…

 5. plr-ist Răspunde

  Stefulici nu spune pe cati ani se intind cele 150 mil.,de care face vorbire..Pe surse ,vreo cati sa fie?10?20?.Poate-i mai repuneti pe rol inca odata si inca odata cum ati facut anul acesta,fiindca nu se consumasera.Bani dati si apoi luati, apoi repusi si iar luati…
  Psd-ist mare, asta,ce PLR-ist!
  Face ALDE(de UE) de rusine ,moflaie Ponta-n gura tota ziua.
  Acum proslaveste Goavere!Zetea era bun ,inainte.Acum ca Zetea nu a tradat ,nu mai exista. Nu , Stef_ulica?

 6. Sătmărean adevarat Răspunde

  Comentează exact ăia care nu au făcut în viață lor nimic! Nici nu știu și nici nu vor să facă!
  De ce nu v-a făcut PDL vopsit în PNL, nimic în Medieș! În opt ani Robasu nu a făcut nimic, iar în următorii trei, Zetea și mai puțin! Una li-e cununa!

 7. mariana Răspunde

  Buna.nu vreau sa jignesc pe nimeni dar oare cum se face ca in astia 3ani de mandat pentru localitatea Potau nu s-a facut nimic??ati inceput sa introduceti apa dar nu se stie de ce lucrarile au incetat.nu avem apa nici in fantani dar asta nu intereseaza pe nimeni.Pasunea din Potau a fost retrocedata altora cica nu ne apartinea.acuma veniti iar cu drumul acesta fiind groaznic de parca ar circula pe el vaci nu masini pe care apropo ne sunt distruse.poate o sa ne trezim si cu drumul inceput dar dupa campania electorala abandonat la fel ca apa mult promisa..Siacum va mai intreb odata ce incredere sa mai avem in voi??locuitorii din potau au fost batjocoriti in ultimul hal.dar apropo masinariile alea achizitionate oare nu puteau fi trimise sa mai repare putin drumul asta??

 8. anonim Răspunde

  Domnilor va vad foarte ferciti in aceste fotografii dar oare sunteti mandrii de drumul pe care il avem??de ce ati oprit masina la intrarea in sat ??poate de frica sa nu o stricati poate va sarea vreo roata.de ce nu ati intrat sa stati de vorba si cu oamenii sa vedeti ce parere au si ei.suntem tarani dar nu analfabeti domnilor.astea sunt doar minciuni ca doar imediat trebuie sa iesim la vot trebuie sa ne mai astupati ochii cu ceva.sa va fie rusine.!!

 9. din potău Răspunde

  Și așa e vai și amar, pentru localnicii din Potău. Bine că în ultimele 3 ani și jumate nu ați avut timp să modernizați drumul spre localitatea Potău. Bine bine că nu este drum și nimeni n-a observat că drumul este într-o stare groaznică, dar ce este cu lipsa de apă potabilă? Înainte de alegeri prezidențiale au început un ”proiect”, pentru canalizare, dar după alegeri proiectul a rămas nefinalizat. Țevile au rămas în pământ, ca și moralul poporului.

 10. mediesan Răspunde

  Noi sintem vinovati ca asa sint obisnuiti ne mai dau cite o bucatica si noua inainte de alegeri si pe urma pauza inca 3 ani , asta e respectul si modul prin care ei trateaza prostimea asa cum se exprima ei cind stau la cite un paharel de ceva , nu cred ca acest poppor mai poate rabda astfel de aberatii iar nu vad nici o mare realizare ca vor face o bucata de drum pentru ca nu fac din buzunarele lor si fiecare dintre noi ne facem datoria la lcul de munca acolo unde muncim iar pentru simplu fapt ca fac atita spectacol ar trebui sanctionati anul viitor la vot si trimisi la grooapa de mizerie al istoriei

 11. satmarean Răspunde

  E timpul schimbarii! Indivizi precum Govor si Stef nu au ce cauta in viata politica! Propaganda ieftina pe care o fac ii descalifica!

 12. Ilo Hajdu Răspunde

  E ff trist sä privesti din afarä,si sä vezi cä nimic nu inainteazä tot peloc pe loc…………………………… de atitia ani un drum care ie necirculabil .Acum arätati Potäului si Oamenilor cä si faceti ceva nu numai VÄ PREZENTATI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Grevă spontană la Finanţele din Satu Mare

Grevă spontană la Finanţele din Satu Mare. Angajaţii instituţiei au oprit lucrul astăzi între orele 9:30 şi 11:00 nemulţumiţi de...

Închide