PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Paulovics Laszlo a primit titlul de cetățean de onoare (Foto)

Primarul Dorel Coica i-a înmânat astăzi artistului plastic Paulovics Laszlo, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, evenimentul având loc în sala de Consiliu Local a Primăriei Satu Mare.

Este o mare onoare astăzi pentru municipiul Satu Mare să oferim o diplomă de cetățean de onoare unui mare, mare artist”, a declarat Dorel Coica.

La ceremoniei a participat și deputatul Kereskenyi Gabor, care a ținut să le mulțumească consilierilor locali prezenți la eveniment pentru faptul că au votat în unanimitate această propunere de a-l numi pe Paulovics Laszlo cetățean de onoare. 

Atât înainte cât și după oferirea distincției artistului, directorul Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, violonistul Rudolf Fatyol, acompaniat de o pianistă a orchestrei filarmonicii, au susținut un moment artistic, marcând astfel ceremonia.

Paulovics Laszlo s-a născut la Satu Mare la data de 15 august 1937. Este un grafician și pictor care a pus întotdeauna un accent deosebit pe sincronizarea artei sale cu orizontul de așteptare a prezentului. Astfel, a traversat un drum destul de lung și sinuos de la suprarealismul anilor 50 până la folosirea unor forme aparținând postmodernismului. Dacă la începutul carierei sale, artistul a fost adeptul aluziilor mitologice, în prezent arta sa se carcterizează prin folosirea frecventă a simbolismului crucii ca semn al unei religiozități certe dar temperate. Este un scenograf apreciat și un colaborator tradiţional al Teatrului de Nord.