Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Paulovics Laszlo a primit titlul de cetățean de onoare (Foto)

titlu de onoare Paulovics Laszlo (43)Primarul Dorel Coica i-a înmânat astăzi artistului plastic Paulovics Laszlo, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, evenimentul având loc în sala de Consiliu Local a Primăriei Satu Mare.

Este o mare onoare astăzi pentru municipiul Satu Mare să oferim o diplomă de cetățean de onoare unui mare, mare artist”, a declarat Dorel Coica.

La ceremoniei a participat și deputatul Kereskenyi Gabor, care a ținut să le mulțumească consilierilor locali prezenți la eveniment pentru faptul că au votat în unanimitate această propunere de a-l numi pe Paulovics Laszlo cetățean de onoare. 

Atât înainte cât și după oferirea distincției artistului, directorul Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, violonistul Rudolf Fatyol, acompaniat de o pianistă a orchestrei filarmonicii, au susținut un moment artistic, marcând astfel ceremonia.

Paulovics Laszlo s-a născut la Satu Mare la data de 15 august 1937. Este un grafician și pictor care a pus întotdeauna un accent deosebit pe sincronizarea artei sale cu orizontul de așteptare a prezentului. Astfel, a traversat un drum destul de lung și sinuos de la suprarealismul anilor 50 până la folosirea unor forme aparținând postmodernismului. Dacă la începutul carierei sale, artistul a fost adeptul aluziilor mitologice, în prezent arta sa se carcterizează prin folosirea frecventă a simbolismului crucii ca semn al unei religiozități certe dar temperate. Este un scenograf apreciat și un colaborator tradiţional al Teatrului de Nord.

 

 

Un comentariu

  1. mirela Răspunde

    Putoarea de Doina s-a așezat la poze,ca doar ăsta știe sa facă ,camerele și obiectivele pe ea….. va rugam….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.