PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Satu Mare şi mai multe firme

UPDATE 2: Percheziţiile au avut loc şi în biroul vicepreşedintelui Mircea Govor. Însoţit de avocatul său, Mircea Govor a stat la birou mai bine de o oră, după care a ieşit.

El a spus presei că a fost ridicat un singur document din biroul său.

A fost o percheziție în birou la mine, s-a luat un singur document și cu asta basta“, a spus Govor.

El susţine că nu ştie mai multe în legătură cu aceste percheziţii, dar bănuieşte că procurorii ar verifica plângerile făcute de Valer Marian împotriva sa. Govor nu a dorit să facă mai multe declaraţii.

Percheziţii au mai avut loc la Tehnic Asist şi la mai multe locuinţe şi sedii de firme din Satu Mare.  

 UPDATE, ora 10:00 – Direcția Națională Anticorupție e emis un comunicat de presă prin care se specifică faptul că se efectuează percheziții atât în București, Satu Mare, Botoșani și Ilfov, plus sedii de societăți comerciale și domicilii ale unor persoane fizice.

Comunicat de presă

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție , comise în perioada 2010 – 2015.

În cursul zilei de 17 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 de locații situate în municipiul București și județele Ilfov, Satu Mare și Botoșani, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 

Ora 09:37 – Mai multe percheziţii au loc în această dimineaţă la Consiliul Judeţean şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţ.

Procurorii s-au prezentat de dimineaţă cu mandate de percheziţie la Consiliul Judeţean şi au cerut acces în mai multe birouri cu documente. Conform primelor informaţii ar fi vizaţi angajaţi ai instituţiei responsabili cu contractele cu anumite firme.

Preşedintele Consiliului Judeean, Adrian Ştef, nu este vizat de anchetă, el a părăsit clădirea având programată o întâlnire la o altă instituţie, după ce a delegat o persoană care să ofere procurorilor documentele solicitate.