Ultima actualizare: azi, 17:25
Locale

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Satu Mare şi mai multe firme

palat administrativ satu mare

UPDATE 2: Percheziţiile au avut loc şi în biroul vicepreşedintelui Mircea Govor. Însoţit de avocatul său, Mircea Govor a stat la birou mai bine de o oră, după care a ieşit.

El a spus presei că a fost ridicat un singur document din biroul său.

A fost o percheziție în birou la mine, s-a luat un singur document și cu asta basta„, a spus Govor.

El susţine că nu ştie mai multe în legătură cu aceste percheziţii, dar bănuieşte că procurorii ar verifica plângerile făcute de Valer Marian împotriva sa. Govor nu a dorit să facă mai multe declaraţii.

Percheziţii au mai avut loc la Tehnic Asist şi la mai multe locuinţe şi sedii de firme din Satu Mare.  

 UPDATE, ora 10:00 – Direcția Națională Anticorupție e emis un comunicat de presă prin care se specifică faptul că se efectuează percheziții atât în București, Satu Mare, Botoșani și Ilfov, plus sedii de societăți comerciale și domicilii ale unor persoane fizice.

Comunicat de presă

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție , comise în perioada 2010 – 2015.

În cursul zilei de 17 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 de locații situate în municipiul București și județele Ilfov, Satu Mare și Botoșani, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 

Ora 09:37 – Mai multe percheziţii au loc în această dimineaţă la Consiliul Judeţean şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţ.

Procurorii s-au prezentat de dimineaţă cu mandate de percheziţie la Consiliul Judeţean şi au cerut acces în mai multe birouri cu documente. Conform primelor informaţii ar fi vizaţi angajaţi ai instituţiei responsabili cu contractele cu anumite firme.

Preşedintele Consiliului Judeean, Adrian Ştef, nu este vizat de anchetă, el a părăsit clădirea având programată o întâlnire la o altă instituţie, după ce a delegat o persoană care să ofere procurorilor documentele solicitate.

36 comentarii

 1. nv tv Răspunde

  govoride acu sa te vaz!

 2. asdefo Răspunde

  nu are nimic de ascuns.
  „insotit de avocatul sau” :))
  cu asta cred ca am zis tot.

 3. satmarean Răspunde

  Se observa ca sunteti o presa aservita conducerii Consiliului Judetean. Aceasta atitudine va descalifica. In loc sa informati, asa cum ar fi corect, dezinformati. De ce trebuia sa amintiti de Stef ca nu este vizat de ancheta?!

 4. tare Răspunde

  va dati seama , de frica lui govor si karate kid nu mai comenteaza nimeni…..fff tareeeeeee

 5. vasi Răspunde

  :)))) intr adevar, nu aveti nimic de spus, dragi satmareni?! Govorila si Stefaneala faceti va valijoara ca’ va astepta celula!!! In sfaaarsiiiit!!!

  • secretwolf Răspunde

   dacă eşti aşa bun, dă-ţi numele ca să-ţi fac o reclamaţie la dna(dobitoci, nătângi şi amante). o să vezi că ai valiza gata.sssp.

 6. Florin GAL Răspunde

  Articol scris in TREI randuri!!! desi este o stire de prim interes deoarece s-au facut perchezitii la CONSILIUL JUDETEAN!!!
  Dar EVIDENT, portalsm cu Gil (Dobrica) in frunte a ales sa se faca pres DINOU…
  Este de inteles pana la urma… doar salary vine de la acesti DOI sefi ai present satmareanul!!!
  Halal presa satmareanul!!!
  Norocul tau Gil (Dobrica) este ca exista opozitie la Stef… altfel ai fi scris despre petalele color TREI trandafiri…

 7. DNA Răspunde

  Tehnic Asist are contracte cu Beny Kira, deci cine urmeaza?

 8. Beny Răspunde

  si c-ei cu asta?

 9. Deutschland über alles Răspunde

  S-au facut perchezitii si la biroul lui Stef, nu mai manipulati, fratilor – vedeti pe Vocea Transilvaniei. Stef doar a declarat ca el nu e implicat. Presa libera!

 10. adi Răspunde

  Cum vreti voi ca acesti asa zisi ziaristi sa scrie ceva cind la un singur apel al acestor domni stau in pozitie de drepti ,, eu cred ca ar fi mai bine sai insoteasca si la bulau ca sa le duca cafeluta

 11. DNA: Cum s-a furat cladirea Autogarii Satu Mare Răspunde

  acte http://www.seintamplainsatumare.ro/cum-s-a-furat-cladirea-autogarii-satu-mare/

  Stimati satmareni, in conditiile in care municipiul Satu Mare are grave problem bugetare cauzate de vechea administratie condusa de Ilyes Iuliu si gasca de consilieri maghiari, lasand orasul Satu Mare ingropat in datorii si in imposibilitatea de a sustine financiar derularea unor proiecte importante pentru dezvoltarea Satmarului, acestia si-au permis luxul de a “dona” imobile aflate in PROPRIETATEA PUBLICA a municipiului Satu Mare si a Statului Roman unor persoane din clientele politica.

  In continuare va vom prezenta episodul instrainarii imobilului Autogarii Satu Mare catre SC ORIZONT SA, in spatele careia se afla personajul Kira Beniamin.

  Va amintim in special celor mai tineri ca in perioada 1977-1980 s-a construit cladirea Postei si a Autogarii Satu Mare de pe strada Grivitei de catre Consiliul Popular Satu Mare pe un teren primit in administrare de la Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor prin Ordinele nr. 759/15.05.1979 si nr. 968/30.05.1977 (TEREN AFLAT IN PROPRIETATEA PUBLICA A STATULUI ROMAN – vezi pozele/documentele atasate).

  In perioada 1990 – 2003 imobilul s-a aflat in administrarea orasului Satu Mare si a fost data in folosinta SC Orizont SA fara niciun document legal.

  In 2002 SC Orizont SA a demarat procedura de intabulare a acestui imobil, cerand in instanta dezmembrarea terenului pe care s-a construit imobilul, de restul strazii Grivitei. De asemenea au solicitat dreptul de proprietate (invocand fara temei legal uzucapiunea de 30 de ani) asupra cladirii autogarii si deschiderea unei coli de CF in care sa fie inscris dreptul de proprietate solicitat. La baza acestor cereri SC ORIZONT SA a putut prezenta doar doi martori (mincinosi, care au atestat in fals exercitarea folosintei asupra cladirii timp de peste 30 de ani, in conditiile in care societatea avea doar 12 ani vechime si in conditiile in care pana in 1990 terenul a fost in proprietatea publica a Statului Roman si fiind astfel scos din circuitul civil si data in administrare Consiliului Popular Satu Mare) si niciun fel de document legal.

  Declaratiile martorilor lui Kira Beniamin se afla in contradictie cu documentele oficiale emise de mai multe institutii ale statului care demonstreaza fara putinta de tagada ca trecerea Cladirii Autogarii in proprietatea SC Orizont SA s-a facut cu incalcarea legilor.

  De ex. prin adresa nr.11229/10.07.2002 emisa de fostul primar Horea Anderco catre Tribunalul Satu Mare, Primaria Satu Mare recunoaste ca “dezmembrarea terenului poate fi solicitata doar de proprietar sau de coproprietar ori in cauza intimata reclamanta -SC ORIZONT SA- nu se afla in niciuna din aceste situatii, ca atare solicitam respingerea acestui capat de cerere. Constatarea dreptului de proprietate asupra constructiilor se poate face doar pe baza existentei unor acte doveditoare asupra acestora, autorizatie de constructive, devize de lucrari, ordine de plata, ori in cauza intimata nu face dovada dreptului de proprietate cu niciun act, motiv pentru care solicitam respingerea acestui capat de cerere” – vezi documentele atasate.

  Prin adresa nr.262/2004 emisa de CFR catre Judecatoria Satu Mare, Compania Nationala de Cai Ferate SA Bucuresti subliniaza ca acest teren (de sub imobilul Autogarii) “este proprietatea publica a Statului Roman si a fost dat in administrare Regionalei de Cai Ferate Cluj pana la 15.05.1979. La aceasta data, la solicitarea Primariei, o parte din terenul din Piata Grivitei fosta piata Garii, si anume 12624 mp s-a transmis din administrarea Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor in administrarea Consiliului Popular al Municipiului Satu Mare prin Ordinul MTTc nr.759/1979 (n.r. asa cum am prezentat si mai sus). Aceasta transmitere a dreptului de administrare nu a fost materializata in Cartea Funciara Centrala.”

  Pentru a se asigura ca Primaria Satu Mare nu va formula o aparare reala, reprezentantii SC Orizont SA cu sprijinul lui Iuliu Ilyes, viceprimar la acea vreme, au contribuit la arestarea lui Horea Anderco, intrucat acesta din urma nu accepta ca municipiul sa piarda acest imobil si ar fi facut recurs in numele Primariei Satu Mare. La aproximativ 3 saptamani de la arestarea lui Horea Anderco, judecatoarea Vilcu Adriana a pronuntat sentinta civila nr. 1074/24.04.2003 – netemeinica si ilegala, sentinta care nu a fost atacata cu recurs de catre cei ramasi la conducerea Primariei Satu Mare!!! – la data pronuntarii sentintei (n.r. data la care Horea Anderco era deja in arest) nici macar nu s-a prezentat vreun reprezentant al Primariei Satu Mare.

 12. Claudia Răspunde

  Da beni kira are contracte cu tehnic asist cand mere dna si la el. de unde are bani sa investeasca in masini de epoca. cuma face si muzeu, e clar ca spala bani. nimeni nu vede, nimeni nu se autosesizeaza. kira face legea in satu marE? unde e anafu, dna?

 13. Nikola Răspunde

  Rog pe doamna judecatoare Ruba sa-si tina sotul acasa, sau macar sa-l convinga sa se multumeasca cu asistenta lui…. . Inteleg faptul ca-i da mana libera, dar daca se mai apropie de sotia mea discutam altfel… . Multumesc

  • Nikola Răspunde

   Ei, nu-i ea de vina….nu ei ia vandut fosta masina la pret subventionat, doar ca sa-i ofere niscaiva placeri …de care n-are parte acasa. Ma intreb cine va pune mana pe Tiguan, ca deja probabil s-a saturat de ea, si cu o subventie de 2000 de euro, ca in cazul Fordului mai ca se merita.

  • gigi Răspunde

   ce vina are ruba ca tu ai nevasta nimfomana?

 14. gogu Răspunde

  Aici nu-i de vina Ruba ci gloaba ta!!

 15. gigi Răspunde

  Stati linistiti,daca sunt cercetati de DNA Oradea,nu patesc nimic.Aia din oradea nu fac nimic numai celor ca noi,celor de la putere,le fac de fapt reclama!

 16. nicu Răspunde

  Stati calmi,nu va bucurati!Daca nu a venit DNA Structura Centrala sunt sanse minime sa vedem o retinere,o inculpare,ceva acolo.Astia de la DNA ST Oradea l-au agatat numai pe M.Ardelean din tot USL SM,UDMR.La astia de la Oradea le-o placut sa trimita in judecata numai vreo 10 portocalii din SM.

 17. Andrei Pop Răspunde

  Bravo DNA,in sfarsit!

 18. Razvanul Răspunde

  Sunt curios daca toarnă govor cum a dat 600000 EUR in 2005 la Iancu Dna , cind avea dosar cu delapidarea de 22 miliarde de la olimpia

 19. lia Răspunde

  Felicitari DNA! Sper ca veti face dreptate pana la capat!

  • Razvanel Răspunde

   Poi speram sa facă Curatenie si la Dna Oradea

   Ca ia aparat ani de zile moldovan ăla vechi

 20. unul din palat Răspunde

  dimineata la cafea vb lumea ca lui mirciulica i tremura rau curul , si cica il va da in primire pe stef adi mihai , dar culmea cica l-ar fi dat stef adi mihai mai repede in primire pe mirciulica , ce se mai toarna intre ei sefii nostrii hahahahahh

 21. viorel Răspunde

  Nu se va intimpla NIMIC ! Iata de ce: Dl Stef a semnat contracte cu Folda, ANI a sesizat DNA, la actiunile culturale, sportive, culte, etc,etc,au fost facute tot felul de maltrapazicuri, consilierii judeteni nici macar nu stiu unde s au dus milioanele de lei.Aceste lucruri au fost semnalate de ani si ani si DEGEABA!

 22. DNA fara rezultate Răspunde

  O sa fie fum in ochi. Daca fac cercetari pe bune nu ar trebui sa scape nici pres nici vicepres. Ca ar avea ce gasi. multe, multe, multe.Dar cercetarile se fac de catre DNA Oradea si se pare ca…Daca nu au facut ilegalitati sa stea linistiti, nu trebuie sa se toarne.

 23. nicu Răspunde

  La 24 de ore de la 16 perchezitii in 4 judete nu avem nicio aducere cu mandat,nicio audiere,nicio retinere.Teatru ieftin,prosteala pe fata!

  • aldo Răspunde

   SIGUR CA E PRAF IN OCHI.
   AI DREPTATE.
   NICI O RETINERE.
   INSEAMNA CA TOTUL FUNCTIONEAZA PERFECT IN JUDET.

 24. gigi Răspunde

  Ca si cu SASU mare perchezitie la ANDA SRL si ce a facut DNA

 25. govora Răspunde

  Hei .iancu nu mai e la dna ?

  Opa , poate aflam adevarul de data asta.

  Sper sa laud si eu dna

  • nicu Răspunde

   Iancu nu mai e sef la DNA ST Oradea de 2 ani si lucreaza la Parchetul Tribunalului SM de 1 an.Dar si cu noul sef pe nume Man situatia e aceeasi in SM.Perchezitiile au avut un singur efect si anume cei vizati au aflat ca sunt cercetati de DNA.

 26. aha Răspunde

  na bun. macar sunt lamurit, man e prieten cu iancu?

  deci nu o sa aflam cum a dat govor lui iancu plasa cu 600000 eur in 2005 , bani din care a luat 600 ha teren la necopoi pe numele lu unchiul-sau.

  nici dosarul vechi cu delapidarea de la CJ la olimpia de 22 miliarde? e adio.

  fuuuu ce naiv sunt , chiar credeam ca dna …totusi.PIshat DNA Oradea.

  • aha Răspunde

   nici cum a contribuit govor, tar si puscas la vila lui iancu din titulescu :))))))))

   atitea sunt ca le uit deja

 27. Parchet Răspunde

  Uite Ar fi in Premiera: Curatenie in Dna , Iancu primul procuror Dna anchetat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Miting împotriva defrișărilor din Țara Oașului

Marţi, 17 noiembrie, de la ora 12:00, în fața primăriei comunei Tarna Mare, va avea loc un miting împotriva tăierilor forestiere de la...

Închide