PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul Dorel Coica explică de ce închide circulaţia: târg de sărbători!

Primarul Dorel Coica, alături de mai mulţi angajaţi ai instituţiei au explicat astăzi, într-o conferinţă de presă, că decizia de a se închide jumătate din Piaţa Libertăţii a fost luată pentru a fi organizat aici un târg de turism ca în oraşele europene.

Potrivit primarului în faţa hotelului Dacia va fi amplasat un patinoar ce poate ajunge până la 600 de mp, Piaţa Libertăţii va fi decorată cu elemente de sărbători şi vor fi amplasate tarabe cu produse specifice.

“Vor fi activităţi cu ONG-urile, avem activităţi pentru copii în 5 decembrie. Dorim să animăm toată zona, să-i dăm un aer de sărbătoare”, a explicat Şeful Biroului Control Comercial şi Autorizaţii de Funcţionare din cadrul Primăriei, Florin Maier.

Primarul a mai anunțat că de sărbători în oraș vor fi amplasați nouă brazi, câte unul pe cartier, iar iluminatul va fi frumos decât în anii anteriori. Un accent mare se va pune pe zona centrală, în special pe cea închisă circulației.

Circulația rutieră va fi închisă în perioada 5 decembrie – 3 ianuarie în jumătate din Piața Libertății, între ceasul electric, Hotelul Aurora și Casa Albă dar și pe Ștefan cel Mare, între Grand Mall și Aurora.