PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Reacție inimaginabilă a directorului Direcției Silvice după protestul din Tarna Mare

Directorul Direcției Silvice Satu Mare a avut astăzi, în ședința Colegiului Prefectural, o reacție inimaginabilă când a fost întrebat despre protestul de la Tarna Mare, unde mai mulți oameni, inclusiv din Primărie, s-au arătat revoltaţi că se taie copacii din fosta zonă de agrement. Directorul Sever Şter l-a luat peste picior includiv pe prefectul Eugeniu Avram care i-a cerut socoteală cu pricite la această situaţie, iar pe unul dintre iniţiatorii protestului l-a numit “ultimul om”.

După ce prefectul i-a cerut să explice de ce s-a ajuns la protest, Sever Şter a explicat situaţia în termeni silvici astfel încât aproape nimeni nu a înţeles nimic, spunând că localnicii şi cei din Primărie abia acum “s-au trezit”, când deja s-a făcut licitaţie pentru exploatarea materialului lemnos. Localnicii doresc ca această pădure să fie declarată “cu valoare ridicată” pentru a nu putea fi tăiată, cu atât mai mult cu cât se află în apropierea unei bisericuţe şi a zonei taberelor, pe care Primăria doreşte să o dezvolte.

Şter a spus că a fost la faţa locului, s-a înţeles cu localnicii să rămână copacii din jurul bisericii dar ei să dea agentului economic care a câştigat licitaţia contravaloarea din altă parte, dar ulterior cei din Tarna nu au mai fost de acord. Mai mult, ei au contestat procedura de certificare a pădurii şi au acţionat şi în judecată Direcţia Silvică, fiind un proces pe rol. Şter a spus că la certificarea pădurii a fost prezent viceprimarul comunei iar un anume consilier Molnar astăzi nu este de acord cu acest fapt. Şter a spus că el poate discuta cu reprezentanţii Primăriei, nu cu consilierul Molnar care instigă localnicii, numindu-l “ultimul om”.

Revoltat, el a spus că acţionează după “legile Guvernului”, nu după cum doresc localnicii.

La finalul întâlnirii prefectul a cerut Poliţiei să facă verificări, să vadă dacă nu sunt “alte interese”.