Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Reacție inimaginabilă a directorului Direcției Silvice după protestul din Tarna Mare

colegiu prefectural (9)Directorul Direcției Silvice Satu Mare a avut astăzi, în ședința Colegiului Prefectural, o reacție inimaginabilă când a fost întrebat despre protestul de la Tarna Mare, unde mai mulți oameni, inclusiv din Primărie, s-au arătat revoltaţi că se taie copacii din fosta zonă de agrement. Directorul Sever Şter l-a luat peste picior includiv pe prefectul Eugeniu Avram care i-a cerut socoteală cu pricite la această situaţie, iar pe unul dintre iniţiatorii protestului l-a numit “ultimul om”.

După ce prefectul i-a cerut să explice de ce s-a ajuns la protest, Sever Şter a explicat situaţia în termeni silvici astfel încât aproape nimeni nu a înţeles nimic, spunând că localnicii şi cei din Primărie abia acum “s-au trezit”, când deja s-a făcut licitaţie pentru exploatarea materialului lemnos. Localnicii doresc ca această pădure să fie declarată “cu valoare ridicată” pentru a nu putea fi tăiată, cu atât mai mult cu cât se află în apropierea unei bisericuţe şi a zonei taberelor, pe care Primăria doreşte să o dezvolte.

Şter a spus că a fost la faţa locului, s-a înţeles cu localnicii să rămână copacii din jurul bisericii dar ei să dea agentului economic care a câştigat licitaţia contravaloarea din altă parte, dar ulterior cei din Tarna nu au mai fost de acord. Mai mult, ei au contestat procedura de certificare a pădurii şi au acţionat şi în judecată Direcţia Silvică, fiind un proces pe rol. Şter a spus că la certificarea pădurii a fost prezent viceprimarul comunei iar un anume consilier Molnar astăzi nu este de acord cu acest fapt. Şter a spus că el poate discuta cu reprezentanţii Primăriei, nu cu consilierul Molnar care instigă localnicii, numindu-l “ultimul om”.

Revoltat, el a spus că acţionează după “legile Guvernului”, nu după cum doresc localnicii.

La finalul întâlnirii prefectul a cerut Poliţiei să facă verificări, să vadă dacă nu sunt “alte interese”.

10 comentarii

  1. gigi Răspunde

    i s-a urcat la cap si la severas!

  2. IOAN Răspunde

    Severaș se crede nemuritor. Cred că ii tremură scaunul sub fund la cate ilegalități a făcut! Subordonații lui ca slugile taie padurile pe rupte si marcheaza lemne noaptea sa-l poată mulțumi pe șefu. Jos călăii padurilor!

  3. Vasile P. Răspunde

    ce o fi cautat viceprimaru la sedinta de la ocol că tot nu pricepe nimic cu mintea lui de analfabet?

    • PETRE DOROS Răspunde

      Vasilica P.- tin sa te informez ca pt. un nr. de 23 de judete din tara inclusiv SM ,Certificarea padurilor cu valoare ridicata de conservare s-au facut in data de 01 03.2013 pt. o supraf. totala de 1.668.103 ha.Codul acestuia fiind,SA-FM-004023 ,iar “analfabetul”a participat la OS Lvada la o sedinta dupa un an si trei luni cu o alta ordine de zi in data de 30.04 2014.Te rog sa faci diferenta de zile desteptule,sa nu mai sari in apa daca nu stii sa inoti ca s-ar putea sa te inneci.Astept raspunsul si numele tau p—–.De ce te ascunzi ?

    • PETRE DOROS Răspunde

      D-le Director Ster Certificarea Padurilor cu valoare ridicata de conservare pt. Jud SM si alte 22 de judete sa facut in 01 03 2013 iar eu in calitate de Viceprimar am participat la OS Livada la sedita in 30.04.2014 pe o alta tema.Va rog sa nu dezinformati opinia publica,daca a-ti uitat intrati pe Portalul CERTIFICARE PADURI si va veti documenta! Voi reveni cu Subiectul Ordinii de zi daca va fi cazul.

  4. Irina Răspunde

    Alo,domnule Șter, nu-ți place să fi contrazis, dar la Tarna ai greșit flagrant!Sper ca acel consilier Molnar să te pună la punct pentru jignirile aduse și să iasă la iveală cum distrugeți voi pădurile din Satu Mare in loc sa le protejați.Sunteți lupi puși paznici la oi!

  5. Mariana M. Răspunde

    Păcat de pădurile de la Tarna Băi! Sub umbrela legii, pe care tot reprezentanții Romsilva au scris-o, taie la ras pădurile incărcate de istorie. Iar domnul Șter iși permite să jignească un om care doar luptă să rămână intacte pădurile ce reprezintă o mândrie a Tarnei! Rușine să vă fie!

  6. gigi Răspunde

    Demisia si in pensie severas!

  7. Monica Răspunde

    Asa e, pe site-ul RNP observam ca Ocolul Silvic Livada a dobândit certificarea FSC in 2013, 1 mai, deci, in 2014, acea şedință era fără obiect. Se incearcă inducerea in eroare a instanței şi a opiniei publice. Primăria a solicitat Direcției Silvice anularea licitației Parchetului de la Tarna Băi cu 4 zile inainte de desfăşurare, dar răspunsul a fost negativ. Este de neiertat faptul că şi-au bătut joc de pădurile de la Tarna Băi, care sunt parte a identității locale! Sper ca justiția să işi spună cuvântul!

  8. george Răspunde

    Fosila asta lingusitoare si preversa va avea probabil aceeasi soarta ca si ala de la APIA … Dute Severica la pensie, pana nu te iau aia.. de la Dannn a.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.