PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UDMR Satu Mare: Închiderea centrului orașului este o decizie grăbită și negândită

Consilierii UDMR consideră că închiderea circulației din centrul orașului Satu Mare este o decizie negândită și grăbită din partea primarului Dorel Coica. Deputatul Kereskenyi Gabor împreună cu consilierii locali Masculic Csaba și Magyar Lorand au susținut o conferință de presă în care și-au spus punctul de vedere vizavi de închiderea a două artere din P-ța Libertății în luna decembrie.

Deputatul Gabor Kereskenyi consideră că decizia închiderii centrului municipiului este luată fără a lua în considerare impactul asupra circulației în zonă, mai ales într-o perioadă a anului în care traficul este mult îngreunat.

După cum se vede în ultima perioadă, cum de fapt ne-am obișnuit, această decizie putem să o catalogăm ca și un fel de cântec de lebedă a actualei administrații, plin cu fel de fel de trăznăi, ad-hoc, care vor să încerce ceva în perioade cam nepotrivite și fără să aibă o viziune clară asupra impactului acestor încercări. Din păcate, sătmărenii în ultima vreme sunt niște șoricei pentru niște experimente ale municipalității. Nu știu care va fi rezultatul. Sunt păreri pro și contra vizavi de această închidere, dar cert este faptul că municipalitatea nu este pregătită din niciun punct de vedere”, a declarat deputatul.

Consilierul Masculic Csaba, membru al Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei, a afirmat că a fost singurul care s-a opus asupra acestei decizii. Chiar dacă încă nu se știe ce rute vor avea traseele transportului în comun care deservesc acea parte a orașului, traficul va fi extrem de îngreunat pe străzile adiacente centrului, mai ales în zona Tribunalului.

Am fost împotriva momentului, prost ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Prin închiderea celor două artere din P-ța Libertății, înseamnă că accesul din partea de nord a orașului va fi complet blocat. Astfel, toată circulația din partea de nord a orașului va fi preluată de strada Mihai Viteazu și inclusiv strada Horea. Și în momentul de față circulația din fața Tribunalului pe două benzi este blocată, iar în decembrie va fi un blocaj extraordinar de mare.

În alt aspect este ce se va întâmpla cu transportul public local. La ora actuală, străzile Iuliu Maniu, Ștefan cel Mare și P-ța Libertății sunt folosite de șase curse regulate. Din decembrie aceste rute vor fi deviate, dar încă nu știm pe ce traseu, plus că mai sunt încă trei curse speciale pentru copii la care nimeni nu s-a gândit. Totul a fost o chestie grăbită și negândită”, a declarat consilierul local.

Masculic consideră că și amplasarea patinoarului în fața clădirii Dacia este improprie, dar și găsirea atâtor comercianți care să acopere toată zona închisă pe o perioadă de o lună de zile.  

Nu se pot găsi atâția comercianți care pe o perioadă de o lună de zile să vândă produse pe tot platoul care va fi liber. Mai mult de 10 zile nu rezistă niciun comerciant”, a mai spus Masculic Csaba.