PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Intrare modernă la Spitalul Judeţean (FOTO)

Spitalul Judeţean Satu Mare are începând de astăzi o  intrare modernă, după modelul unei clinici din Austria. Inaugurarea oficială a avut loc astăzi în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean şi a Spitalului Judeţean.

Managerul instituţiei, Marcela Papici a spus că de acum pacienţii vor avea un spaţiu unde vor putea aştepta întocmirea actelor de internare.

Se creează un spaţiu pentru pacienţi în care să poată să aştepte până li se face fişa de internare, într-un mod civilizat şi decent. Acest spaţiu va pune la dispoziţia pacienţilor o zonă comercială cu pijamale, ziare, pastă de dinţi. Evităm ca pacienţii să mai fie nevoiţi să treacă strada, să ajungă în piaţă, să-şi facă cumpărături. Atunci când vii de la 50-60 km în regim de urgenţă nu vii întotdeauna pregătit ca să rămâi în spital“, a spus Marcela Papici.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a declarat că s-a ţinut de cuvânt, iar investiţiile în sistemul de sănătate vor continua.

Ne-am dorit să fie o intrare de nivel european, adică tot ce are nevoie pacientul să poată să-şi găsească aici, de când are loc internarea să decurgă în civilizaţie aşteptarea, un spaţiu comercial unde pot să-şi achiziţioneze tot ce au nevoie”, a afirmat Ştef.

Vicepreşedintele Mircea Govor a spus că intrarea a fost inspirată după modelul unui spital din Austria.

“Am văzut la o clinică din Austria o intrare asemănătoare, în care bolnavii au la dispoziţie o cofetărie, un magazin în care se va găsi tot ce îşi doreşte. Aşa se practică într-o lume civilizată. Noi am încercat să aducem ceva nou în judeţul Satu Mare, ce se practică de foarte mulţi ani în lumea civilizată. Vom continua şi la spitalul vechi pentru că vrem să schimbăm complet ce este acolo“, a spus Govor.

Costurile pentru amenajarea intrării au fost de 475.000 de leu iar pentru parcări şi aleile exterioare de 875.000 de lei.