Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Intrare modernă la Spitalul Judeţean (FOTO)

inaugurare intrare Spitalul Judetean Satu Mare (2)Spitalul Judeţean Satu Mare are începând de astăzi o  intrare modernă, după modelul unei clinici din Austria. Inaugurarea oficială a avut loc astăzi în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean şi a Spitalului Judeţean.

Managerul instituţiei, Marcela Papici a spus că de acum pacienţii vor avea un spaţiu unde vor putea aştepta întocmirea actelor de internare.

Se creează un spaţiu pentru pacienţi în care să poată să aştepte până li se face fişa de internare, într-un mod civilizat şi decent. Acest spaţiu va pune la dispoziţia pacienţilor o zonă comercială cu pijamale, ziare, pastă de dinţi. Evităm ca pacienţii să mai fie nevoiţi să treacă strada, să ajungă în piaţă, să-şi facă cumpărături. Atunci când vii de la 50-60 km în regim de urgenţă nu vii întotdeauna pregătit ca să rămâi în spital“, a spus Marcela Papici.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a declarat că s-a ţinut de cuvânt, iar investiţiile în sistemul de sănătate vor continua.

Ne-am dorit să fie o intrare de nivel european, adică tot ce are nevoie pacientul să poată să-şi găsească aici, de când are loc internarea să decurgă în civilizaţie aşteptarea, un spaţiu comercial unde pot să-şi achiziţioneze tot ce au nevoie”, a afirmat Ştef.

Vicepreşedintele Mircea Govor a spus că intrarea a fost inspirată după modelul unui spital din Austria.

“Am văzut la o clinică din Austria o intrare asemănătoare, în care bolnavii au la dispoziţie o cofetărie, un magazin în care se va găsi tot ce îşi doreşte. Aşa se practică într-o lume civilizată. Noi am încercat să aducem ceva nou în judeţul Satu Mare, ce se practică de foarte mulţi ani în lumea civilizată. Vom continua şi la spitalul vechi pentru că vrem să schimbăm complet ce este acolo“, a spus Govor.

Costurile pentru amenajarea intrării au fost de 475.000 de leu iar pentru parcări şi aleile exterioare de 875.000 de lei.

 

26 comentarii

  1. OM Răspunde

    Intrare europeana! Dar pana acuma cum a fost? Era o prioritate intrarea? Facem comert nu conditii de spitalizare.

    • Unudinmultime Răspunde

      in loc sa va ocupati de sectia de neurologie, care arata ca in anii 1800.
      era necesara si aceasta intrare, dar nu o prioritate in momentul de fata.

  2. stefan Răspunde

    Intrare moderna si ,,gunoiul pana-n grinda”. Probabil de la aceasta lucrare au ,,cazut” ceva comisioane, ca de la angajati care sa faca si sa pastreze curatenia, slaba nadejde. Asa ca intri ca domnul pe usa moderna si iesi cu picioarele inainte din cauza infectiilor cauzate de murdarie.
    Ca ce i trebuie saracului? Tichie de margaritar!

  3. palatul jud Răspunde

    noua , multora din palat ne este rusine de asa ceva , suntem la tv cu spitalul rusinii din satu mare si taiem panglici , unde mai pui ca , conducatorii nostrii sunt niste penali , iar managerul spitalului pusa de acesti conducatori penali , doamne ajuta

  4. Cocolino Răspunde

    Afara e vopsit gardul si inauntru leopardul. Aveti grija sa nu va loveasca oamenii cu pietre in cap ca sa reveniti cu picioarele pe pamint. Nu mai mincati din banii nostrii degeaba !!!!

  5. vatra Răspunde

    aveti deja si preturiile afisate pentru orice interventie ???sau intrebam pe cei care deja au trecut prin interventie?

  6. Pizza,mici,d-astea traditionale Răspunde

    Fraților inițiativa este ok sala de așteptare etc,pana aici totul este in regula.E clar ca o educatoare , un Ciurdar Penal si un sportiv urmărit penal nu au viziune cu privire la actul medical ,condițiile de spitalizare,aparatura ,etc.Ei fac cofetarii,patiserii,chioșcuri si parcări.Parcari care au costat dublu decât intrarea asta cu gogoșerie inclusă in condițiile in care parcarea si calea de rulare erau destul de ok înainte ,niște dimburi nivelate câteva gropi astupate si se scoteau bani cât sa mai rada din jegu de care dai după ce treci de intrarea asta așa cum a văzut govoride in Austria unde se trata ,deși in Sm erau condiții beton create chiar de el inclusiv parcare gratis.
    PS .Govorila in Austria aia unde te tratai tu si fitu si mâncați savarine la cofetărie când așteptați nota de plata ,locul de joaca pt.copii era plasat tot in cel mai mare noroi ca aici la Sm?

  7. rodica Răspunde

    consider ca este o mare risipa de bani intrarea asta! banii cheltuiti pentru porcaria asta trebuiau investiti in flyere si afise cu tincuta ca nui usor ca fernea vasile sa dea bani si la partid si la aia din bucuresti de la cintarea romaniei bolnavii din spital ar trebui sa refuze intr-o saptamina sa isi cumpere medicamente si banii aia sai dea la fernea pentru tincuta

  8. Hg Răspunde

    Ce rost arecintrarea noua dac bolnavii sta pe hol in urgenta si nemeni nu baga de seama.daca spui ceva dmn de la folda te da afara

  9. Hg Răspunde

    Ce rost are intrarea noua dac bolnavii sta pe hol in urgenta si nemeni nu baga de seama.daca spui ceva dmn de la folda te da afara

  10. nicu Răspunde

    Ptr o usa,ceva parcari,un magazin,toate la 300.000 euro,avem ditamai panglica taiata de Stef,Govor si Papici si inca doi.Cand inaugureaza al 3 pod,centura cred ca-i cheama pe Johannis,Obama si pe Putin sa taie panglica.

  11. hunter Răspunde

    Nu vom scãpa de ãstia niciodatã. RIP Satu Mare.

  12. Florin GAL Răspunde

    Motiv sa-si mai faca Stef poze DINOU.
    Stef TREI FACULTATI INTR-UNA SINGURA nu stiu ce sa mai inventeze pt a incerca sa se promoveze pt o noua candidatura…
    Stef cand trece pe langa un magazin in care se vand aparate foto îi apuca zambetele…

  13. vasi Răspunde

    Carcotasi, postaci, neica nimeni si altii de tot felul schiauna pe bani pe aici. De ce nu a facut nimeni nimic pana acum in spitalul ala? Daca astia au facut, de ce e rau sa arate ca au facut? Memorie tare scurta aveti daca nu mai tineti minte cum arata spitalul ala acum 3 ani…

  14. tsz Răspunde

    Adevarul stirile protv prezinta cum arata spitalul din satu mare

  15. Satmarean Răspunde

    Ar mai trebui o farmacie de unde să ne cumpărăm medicamentele si materiale prescrise de medici pe biletele, când suntem internați.

  16. leagan de dor Răspunde

    ce rusine pe acest oras si judet sa avem asa conducatori , da si cind o vad pe doamna PAPICI este o mai mare rusine , si nu uitati la anul sa votati aceste rusini si nulitati

  17. satmarean Răspunde

    E important si aspectul spitalului, insa mult mai importanta e calitatea actului medical. Din nefericire, in iunie 2015 pe intrarea principala, nemodernizata pe atunci, a intrat sanatoasa o pacienta pentru a naste, Cosma Anca, si a iesit in sicriu. Despre acest caz ce s-a vrut musamalizat presa locala, inclusiv portal sm, nu a scris nimic, insa despre inaugurari de intrari institutii a dat curs invitatiei si a scris. Un WC modern la spital, pe cand inaugureaza? Daca se inaugureaza si asa ceva, sa fiti prezenti, fiindca asta conteaza!

  18. qweet Răspunde

    am avut guvernare USL ani de zile.
    am avut(sau mai avem) conducere USL pe nivel judetean.
    s-a Facut ceva? NIMIC.
    nici macheta intrarii nu l-am vazut.

  19. cetatean Răspunde

    La final sunt doua poze:una cu un loc de joaca pt.copii si una cu masina Folda Security.Cred ca locul de joaca l-a vrut Stef pentru marele scriitor de povesti din bani publici Armand Stef (fiul presedintelui CJ) ,iar cu poza cu masina Folda Security a vrut iar sa demonstreze ca el,Stef,nu are nimic cu Folda Security,asa cum declara peste tot.Poza cu parasute nu am vazut.Apropo,d-na director este adevarat ca atunci cind baiatul lui Ovidiu Silaghi a avut accident d-ul presedinte Stef a interzis sa se recolteze probe de singe de la cei patru tiner??E doar o intrebare.Dati un raspuns??

  20. stmarean Răspunde

    bine pusa problema

  21. Sătmărean Răspunde

    E adevărat că salariații spitalului nu vor primi salariile în decembrie, banii fiind folosiți pentru inaugurarea intrării spitalului?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.