PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Organizația municipală a UDMR Satu Mare, la ceas aniversar. 25 de ani de existență

Conducerea municipală a UDMR Satu Mare a aniversat joi 25 de ani de la înființare, în prezența președintelui formațiunii, Kelemen Hunor.

La evenimentul desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor, au participat persoanele din conducerea partidului, în frunte cu președintele filialei județene, senatorul Pataki Csaba, președintele filialei municipale, deputatul Kereskenyi Gabor, dar și o serie de aleși locali și membri de partid. În deschiderea manifestării, cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria celor care au contribuit la înființarea UDMR Satu Mare, în urmă cu 25 de ani, sau au condus destinele comunității maghiare din municipiu, și nu mai există.

În cuvântul său, preşedintele Kelemen Hunor a arătat că mai multe organizaţii UDMR din ţară sărbătoresc în acest an 25 de existenţă, majoritatea fiind înfiinţare în 1990. El s-a declarat mândru că UDMR este singura formaţiune politică din România care în cei 25 de ani ani nu şi-a schimbat nici denumirea, nici sigla şi nici ideologia, sperând că aşa va fi şi şi peste 25 de ani.

În cadrul evenimentului au fost decernate premiile “Laleaua de Argint” foștilor președinți ai organizației: Erdei Peter, Zakota Zoltan, Gergely Csaba, Kabai Istvan și Iuliu Ilyes.