PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Romeo Nicoară: La Tășnad nu vor veni imigranți din Orientul mijlociu sau din Africa

Situația generată de decizia Ministerului de Interne de a pregăti un centru pentru eventuala găzduire a unor imigranți din Orientul mijlociu, la Tășnad, județul Satu Mare, m-a determinat sa deschid urgent un dialog cu reprezentanții ministerului pe acest subiect.

Am fost informat că transformarea unității de jandarmi de la Tășnad în centru pentru primirea de imigranți este o decizie care a fost luată în conformitate cu angajamente internaționale ce privesc situația imigranților din Europa, ale României. Acest centru este menit să găzduiască temporar și doar dacă vor ajunge în România imigranți. În acest centru persoanele ajunse pot fi triate, identificate și îndrumate spre destinația lor, fie spre țări occidentale în ipoteza în care au actele în regulă, fie înapoiați în statele de origine dacă nu provin din zone de conflict sau nu poseda acte valide asupra lor. Deocamdată este vorba de pregătiri, pentru o situație ipotetică.

Îmi manifest așadar speranța alături de cetățenii orașului Tășnad, în lumina informațiilor oferite de autorități, că nu va fi nevoie să își facă griji că orașul ar putea fi invadat de  imigranți și refugiați, lucru pe care nici unul dintre noi nu și-l dorește.

Am încredere în continuare că reprezentanții MAI stau la dispoziția cetățenilor cu informații suplimentare. Acestea pot fi obținute prin intermediul centrului de presă sau prin intermediul website-ului MAI. În măsura posibilităților, voi sprijini acest dialog, ca parlamentar și sătmărean.

Deputat Romeo Nicoară

Co-președinte PNL Satu Mare