PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

În Tășnad va fi înființat un centru pentru imigranți

Trei noi centre de migratie vor fi infiintate, alaturi de cele sase deja existente, a anuntat, duminica, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba.

Anuntul a fost facut in cadrul sedintei Comisiilor reunite de buget-finante din Parlament, care au adoptat raport favorabil pentru bugetul MAI pe anul 2016, relateaza Agerpres.

In momentul de fata, Inspectoratul General pentru Imigrari are in gestionare sase centre: la Bucuresti, Somcuta Mare, Radauti, Galati, Timisoara si Giurgiu. Am prevazut preluarea a inca trei sedii si demararea lucrarilor pentru reabilitarea, amenajarea si dotarea acestor sedii, conform cerintelor Inspectoratului General pentru Imigrari: la Campulung Muscel, Tasnad si Bumbesti-Jiu. Cele trei pe care le vom avea suplimentar credem ca in prima etapa pot asigura o prima interventie”, a raspuns ministrul, intrebat daca Romania va putea prelua cota de imigranti care i-a fost repartizata.

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2016 a fost adoptat, duminica, in unanimitate, fara amendamente, de catre Comisiile reunite de buget-finante din Parlament. Bugetul MAI pentru 2016 se ridica la 11,693 miliarde lei.