PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Protest la Satu Mare. Miting pentru susţinerea românilor care au rămas fără copii

Aproximativ 800 de sătmăreni s-au adunat astăzi pe platoul din fața Prefecturii la un miting de solidaritate față de familia Bodnariu și față de celelalte familii cărora statul norvegian le-a luat copiii. 

Protestatarii au purtat pancarte prin care cereau Norvegiei să oprească abuzurile împotriva românilor.
Acțiunea de protest a fost organizată de Alianța Evanghelică din Satu Mare, formată din bisericile Penticostale, Baptiste (române şi maghiare) și Creștini după Evanghelie

În primul rând, susținem cele șapte familii din Norvegia care și-au pierdut copiii și este un miting de solidaritate față de acestea. De asemenea, dorim să susținem valoarea creștine care susține că cei mici trebuie să crească alături de părinții lor. Am vrea să fim o voce unitară, să spunem că noi credem în aceste valori”, a afirmat pastorul Bisericii Baptiste Betel Satu Mare Mihai Micula.

Și bisericile baptisete maghiare din Satu Mare și din împrejurimi ne-am alăturat acestei manifestări și sperăm cu toți că lucrurile se vor schimba în bine”, a spus patorul Bisericii Baptiste Maghiare Satu Mare, Alexandru Sucs.
La protest s-a aflat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, care consideră că autoritățile române ar trebui să facă demersurile necesare pentru ca familiile din Norvegia să-și recapete copii.

M-am alăturat și eu acestei acțiuni de protest pentru că eu cred că este inadmisibil ceea se întâmplă de față cu aceste familii cărora serviciile sociale din Norvegia le-au luat copiii. Este un lucru condamnabil pentru că cei mici trebuie să crească în sânul familiei. Autoritățile române ar trebuie să facă demersurile necesare ca situația să fie îndreptată. Este un apel atât către autorități, cât și către societatea civilă, să tragem un semnal de alarmă și să încercăm să senzibilizăm comunitatea internațională pentru ca acești copii să ajungă din nou lângă părinți”, a declarat Adrian Ștef.
Mitingul a durat circa o oră, interval de timp în care protestatarii au spus rugăciuni.