Ultima actualizare: azi, 21:14
DRM
Locale

Protest la Satu Mare. Miting pentru susţinerea românilor care au rămas fără copii

miting satu mare norvegia (6)Aproximativ 800 de sătmăreni s-au adunat astăzi pe platoul din fața Prefecturii la un miting de solidaritate față de familia Bodnariu și față de celelalte familii cărora statul norvegian le-a luat copiii. 

Protestatarii au purtat pancarte prin care cereau Norvegiei să oprească abuzurile împotriva românilor.
Acțiunea de protest a fost organizată de Alianța Evanghelică din Satu Mare, formată din bisericile Penticostale, Baptiste (române şi maghiare) și Creștini după Evanghelie

În primul rând, susținem cele șapte familii din Norvegia care și-au pierdut copiii și este un miting de solidaritate față de acestea. De asemenea, dorim să susținem valoarea creștine care susține că cei mici trebuie să crească alături de părinții lor. Am vrea să fim o voce unitară, să spunem că noi credem în aceste valori”, a afirmat pastorul Bisericii Baptiste Betel Satu Mare Mihai Micula.

Și bisericile baptisete maghiare din Satu Mare și din împrejurimi ne-am alăturat acestei manifestări și sperăm cu toți că lucrurile se vor schimba în bine”, a spus patorul Bisericii Baptiste Maghiare Satu Mare, Alexandru Sucs.
La protest s-a aflat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, care consideră că autoritățile române ar trebui să facă demersurile necesare pentru ca familiile din Norvegia să-și recapete copii.

M-am alăturat și eu acestei acțiuni de protest pentru că eu cred că este inadmisibil ceea se întâmplă de față cu aceste familii cărora serviciile sociale din Norvegia le-au luat copiii. Este un lucru condamnabil pentru că cei mici trebuie să crească în sânul familiei. Autoritățile române ar trebuie să facă demersurile necesare ca situația să fie îndreptată. Este un apel atât către autorități, cât și către societatea civilă, să tragem un semnal de alarmă și să încercăm să senzibilizăm comunitatea internațională pentru ca acești copii să ajungă din nou lângă părinți”, a declarat Adrian Ștef.
Mitingul a durat circa o oră, interval de timp în care protestatarii au spus rugăciuni.

5 comentarii

 1. Bactan Ioan Răspunde

  Ciudat. Au fost impartit 800 de afise si nu au avut toti.

 2. Simo Răspunde

  Care a fost numarul de participanți?

 3. stefutz Răspunde

  emotionant discurs a tinut stef, se vede ca e un tata iubitor care nu-si paraseste copiii decot pentru brighi

 4. ardelean Răspunde

  Asa da….nu ne ca lua noua Occidentul niciodata dreptul de a ne bate copii, ca doar noi ii facem, noi ii omoram!!! Ce atata civilizatie, sa se adapteze legile din tarile unde mergem la mentalitatea noastra, nu noi in calitate de imigranti la legile de acolo. Cu toate ca, daca stau sa ma gandesc bine, tocmai de-aia plecam din tara, ca acolo e mai ok. Sau nu? Stef ce zice?

 5. raul Răspunde

  Vai si amar de mentalitatea voastra,iesiti 800 in strada pentru niste plozi din alta tara si cand era vorba sa iesiti pentru binele vostru,pentru a schimba clasa politica ati stat bine mersi pe cur acasa,rusine sa va fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Astăzi s-a sărbătorit Ziua Cenaclului Cronograf din Satu Mare

Din acest an, Cenaclul Scriitorilor Sătmăreni poartă denumirea de Cenaclul Cronograf. Membrii acestuia au decis ca pe 22 ianuarie în...

Închide