PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Romeo Pop prezintă promisiunile electorale ale lui Dorel Coica din 2012: Nu avem nimic!

Co-președintele Organizației Municipale a PNL Satu Mare, Romeo Pop, a prezentat astăzi într-o conferință de presă broșura cu promisiunile primarului Dorel Coica în campania electorală din anul 2012. Romeo Pop susține că au fost multe promisiuni dar din păcate ”nu avem nimic la Satu Mare, orașul este săpat, plin de noroi și mocirlă”.

Am adus acest program din 2012, ca să vă reamintesc promisiunile acestui domn din Târgoviște. A promis locuri de muncă, locuințe ieftine și izolarea termică a blocurilor, asta în trei puncte esențiale. Pe lângă astea, spune așa: 1044 de locuințe sociale realizate direct de către Primărie în parteneriat public privat, la costuri de producție. Mă întreb unde sunt! Termoizolarea blocurilor de locuință din municipiul Satu Mare. Eu știu doar trei blocuri care au fost izolate termic, eu alte blocuri nu știu în Satu Mare, deși domnul Coica promitea termoizolarea blocurilor  în cel puțin două, trei cartiere, unde populația este foarte numeroasă. În continuare, facilități pentru investitori, atragerea investitorilor prin oferta de facilități, sursa de finanțare bugetul local, care veșnic este gol. Revigorarea Parcului Industrial Sud, universitate de joburi, acces egal al cetățenilor români și maghiari la noile locuri de muncă, păi care ar fi alea… nu știu! Dar s-ar putea ca cetățenii maghiari să le știe, că românii nu prea cred. Satu Mare IT Valley, ne promitea domnul Coica, bine că nu e Silicon Valley. Parc Informatic în Satu Mare pentru producție de software, pentru piețele din Vest. Primăria se va implica în garantarea creditelor, oferirea de asistență tehnică și financiară și promovarea produselor companiilor de soft pe plan extern. Hai să fim serioși, nu au fost în stare să repare trotuarul din fața Muzeului, facem softuri și IT”, a declarat co-președintele PNL.

Romeo Pop a mai amintit și de construirea a 18 blocuri cu 1044 de unități locative, respectiv 720 apartamente cu două camere și 324 garsoniere, destinate exclusiv tinerilor, de Sala Polivalentă, de Șoseaua de Centură și al treilea pod.

 ”Șoseaua de Centură care de 15 ani o fac ăștia și cu al treilea pod peste Someș. Eu am vorbit cu o firmă și în campania electorală o să vină și o să-mi proiecteze peste Someș, un pod cu lumini, pe care va fi scris Podul lui Coica”, a spus Romeo Pop.

La finalul discursului, Romeo Pop a ținut în mod special să le transmită un mesaj sătmărenilor, referitor la alegerile locale, care vor avea loc în acest an.

Vreau să transmit sătmărenilor un mesaj și să le spun așa, că dacă vor vota emoțional, dacă vor alege din două rele, pe ăla mai puțin rău, dacă o să voteze etnic acest municipiu, n-o să ajungă nicăieri niciodată și mă refer aici și la români și la maghiari. Că s-or duce frații cu tulipanul unde lor vedea, să pună numai pe tulipan, iar românii, ca să nu pună pe tulipan, vor pune pe orice, poate chiar pe acest domn care dacă mai prinde patru ani, eu cred că mă iau și mă duc în Hololulu. Orașul acesta este plin de noroi și mocirlă, mai mare rușinea. Noi nu avem nimic la Satu Mare”, a încheiat Romeo Pop.