Ca în anii trecuţi, manifestarea a început cu salutul prefectului, după care istoricul Viorel Câmpean, angajat al Bibliotecii Judeţene, a vorbit despre importanţa Unirii Principatelor din 1859 şi rolul domnitorului Alexandru Ioan Cuza în istoria poporului român.
Evenimentul a continuat cu depuneri de jerbe la bustul domnitorului Cuza. Au depus corane principalele instituţii, reprezentanţii partidelor politice, câteva şcoli, dar şi asociaţii ale veteranilor, după care a avut loc defilarea gărzii de onoare.
Momentele artistice a fost susţinute de folkiştii George Negrea şi Tavi Bud, după care urmat interpretul Petrică Mureşan.
Ziua Unirii Principatelor Române a continuat cu Hora Unirii, toți cei prezenţi au jucat hora intonând melodia pe versurile lui Vasile Alecsandri.
Tot astăzi, la Monumentul Ostaşului Român din Carei a avut loc un scurt moment festiv cu ocazia împlinirii a 157 ani de la Unirea Principatelor Române, organizat de Direcţia de Cultură a Municipiului Carei.
Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional, apoi a urmat o scurtă evocare a „Micii Uniri”, un Te Deum oficiat de preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe Române din Carei, depuneri de coroane din partea instituţiilor publice şi asociaţiilor şi un scurt moment artistic susţinut de Corala „Armonica”.
La finalul evenimentului, toţi cei de faţă s-au prins în tradiţionala „Horă a Unirii”.