Ultima actualizare: ieri, 21:32
Locale

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Satu Mare (FOTO& VIDEO)

unirea principatelor satu mare (96)În faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de lângă sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost sărbătorită astăzi Unirea Principatelor Române.

Ca în anii trecuţi, manifestarea a început cu salutul prefectului, după care istoricul Viorel Câmpean, angajat al Bibliotecii Judeţene, a vorbit despre importanţa Unirii Principatelor din 1859 şi rolul domnitorului Alexandru Ioan Cuza în istoria poporului român.

Evenimentul a continuat cu depuneri de jerbe la bustul domnitorului Cuza. Au depus corane principalele instituţii, reprezentanţii partidelor politice, câteva şcoli, dar şi asociaţii ale veteranilor, după care a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Momentele artistice a fost susţinute de folkiştii George Negrea şi Tavi Bud, după care urmat interpretul Petrică Mureşan.

Ziua Unirii Principatelor Române a continuat cu Hora Unirii, toți cei prezenţi au jucat hora intonând melodia pe versurile lui Vasile Alecsandri.

Tot astăzi, la Monumentul Ostaşului Român din Carei a avut loc un scurt moment festiv cu ocazia împlinirii a 157 ani de la Unirea Principatelor Române, organizat de Direcţia de Cultură a Municipiului Carei.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional, apoi a urmat o scurtă evocare a „Micii Uniri”, un Te Deum oficiat de preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe Române din Carei, depuneri de coroane din partea instituţiilor publice şi asociaţiilor şi un scurt moment artistic susţinut de Corala „Armonica”.

La finalul evenimentului, toţi cei de faţă s-au prins în tradiţionala „Horă a Unirii”.

 

20 comentarii

 1. inalt functiuonar public Răspunde

  Jenant! Prefectul urmărit penal pune armata într-o situație delicată! Armata obligată să dea onorul unui PREFECT URMĂRIT PENAL! Până unde poate duce lipsa de onoare a unora ! DEMISIA de onoare domnule Avram Eugeniu!

  • patrick Răspunde

   Lui basescu cate onoruri i a dat armata cate dosare penale are aud inalt gard de care se sprijina prostia,exista prezumtie de nevinovatie pana la o sentinta def in acest sens e ca si inainte alb imaculat,sa nu mai vb d abuzurile celor de la dna in special procuroru ardl care dispune urm penala fara probe concludente pertinente doar asa de spectacol circ sa puna presiun pe justitie halal procurori dar va iesi kk la iveal si atunci sa va vad cate onoruri o sa luati in freza toti contestatarii lui Domn Prefect!

 2. mirela Răspunde

  Cei de la La P
  N L niște penibili ,cine a mai rămas în partid ,vedeți și voi,doar rebuturi..

 3. marcela Răspunde

  …fata de penalii din psd cu govor la arest, ca sa vezi cine vorbeste!

  • ciolan Răspunde

   Tu vorbesti marcela atata esti de proasta nici nu stii ca ,govor e fara de vineri dar ea vb ,bate gura fara ea,defapt ca toti pnlisti va bagati ca musca in lapta fara sa stiti subiectu gen romi pop vai steaua lui,zeno bontea nici hainele nu stau bn pe el,cozma traficantu,sasu penalu,filip adina curva satmarului cu blidareasaa fotomodeala de pe europa plazza ca si curvele la produs,besseny alcolistu,panea idem,dormeo,vass andreea penibila romaniei nustie nici cand a nascut si new entry mirela mai vrei astia is ce i care doresc sa ne conduca mai bn in jungla decat cu astia la ciolan

   • marcela Răspunde

    ..da de manuela voastra rosie nu spui nimcutza?…sau de executiile din sediul psd ?….curvele de la produsul la mircea nu se pun????? sa mai spunem de ciolanu luat din trafic de tot soiu de la hero si coca la tzighi si alcoho….?
    cine e penibil si penal?

    • ciolan Răspunde

     marcela cred ca tu esti matroana curvelor si esti ofticata ca nu ai luat o si tu

     • marcela

      da tu ciolanel esti frustrat ca nu ai ajuns la matroana si trebe sa te descurci singurel in salonul rosu?
      https://www.youtube.com/watch?v=zOcaLOBOXV4

     • CIOLAN

      NU, CA NU AI AJUNS TU LA CIOLAN? CA TU LINGI DOAR OASE SI SCRIJELE NU CIOLANE, PANA LA CIOLANE MAI AI CE SUGE!

     • ciolan

      Iti pun tie capsa marcelo vrei un ciolan?? Mai inghite in sec asa vreo 10 ani pana atunci doar la miez de paine in sos ramai tu si cu toti cioflingarii muritori de foame

    • qwsd Răspunde

     depsre care Manuela vorbesti? cea sexy?

     • marcela

      iti faci curaj cu caps lock mai ciolanel? crezi ca toti sunt ahtiati ca tine dupa ciolan de se si numesc ciolan? se poate trai bine si fara ciolan si fara matroanele tale si mai ales fara cei rosii si mandrii penali.
      exista viata si dupa ce picati de la ciolan ..

 4. d&p Răspunde

  Duduia Doina si-a uitat proteza acasă în gura pisicii….

 5. lili Răspunde

  Vicele Ridl a reusit sa evite o noua fuga de la hora iar Kereszkeny si-a uitat cocarda cu tricolorul romanesc la cheful primariei de vineri seara cu Coica, Stef s.a.
  Astia ne conduc si din pacate ne vor mai conduce mult in continuare!

 6. Cerezan Răspunde

  Mai sunt si cpndamnati penal ,Ciocan Vasile pt ucidere din culpa.

 7. serban Răspunde

  cand satmarenii sarbatoreau Unirea, Psdistii erau la taiat de panglici! Mandri ca sunt romani!

 8. PNL Răspunde

  PNL pe cale de disparitie sub tutela INFANTILULUI DE COSMA ce oameni seriosi se aliaza cu el?

 9. Victor Răspunde

  stie cineva cine a aprobat panoul acela luminos la intrare in piata mare?? Este oribil, si daca ar fi fost util, hai sa zicem, dar strica aspectul, iar Galeria e un garaj mai mare, hai sa fim seriosi…

 10. Dorel Răspunde

  Dorel Coica este chemat joi la DNA. Tic-tac!

 11. evald Răspunde

  sa vina bratarile si pntr DOREL COICA olteanul, ca doar bratara este meserie de aur , in cazul lui de fierrrrrr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Scandal la Carei. Un tânăr tăiat cu sticla la gât

Altercația între doi tineri la un bar. Unul dintre tineri a suferit o leziune în zona gâtului și a fost...

Închide