PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Victor Ponta, audiat la DNA Oradea în dosarul Mircea Govor UPDATE

UPDATE 2 – În acest dosar a fost audiat ca martor şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

UPDATE 11.28 – Fostul premier Victor Ponta a declarat, marți, la ieșirea de la DNA, că a fost audiat ca martor în dosar, dar nu a dorit să facă mai multe precizări.

”Da, am calitatea de martor în dosar. (…) Vă spune mai multe procurorul”, a precizat fostul șef al Guvernului.

Ora 10:30 – Fostul premier Victor Ponta se află la sediul DNA Oradea unde dă declaraţii în dosarul Mircea Govor

Victor Ponta nu a dat declaraţii la intrare în sediul DNA Oradea. Conform adevarul.ro, procurorii DNA Oradea vor să afle care este implicarea lui Victor Ponta în ”salvarea” deputatului Ovidiu Silaghi. Acesta s-a înscris în PSD în primăvara lui 2014 pentru a candida pe listele social-democraţilor la alegerile parţiale din Colegiul nr. 2 din Satu Mare.

Mircea Govor a fost mutat din arestul IPJ Satu Mare în cel al IPJ Bihor.  Potrivit unor surse, luni seara, 11 ianuarie 2016, Govor a dat din nou declaraţii în faţa procurorilor DNA Oradea.
Din referatul prezentat de procurorii DNA prin care au cerut arestarea preventivă a lui Mircea Govor, reiese că fostul preşedinte al PSD Satu Marea impus, în 2014, candidatura lui Ovidiu Silaghi la un post de parlamentar pentru a îngreuna astfel urmărirea penală într-un dosar instrumentat de DNA. Din documentul procurorilor anticorupţie rezultă că Govor a impus pe listele PSD, cu ocazia desfăşurării alegerilor parlamentare parţiale din perioada mai-iunie 2014 pentru colegiul 2 Satu Mare, candidatura lui Ovidiu Silaghi (preşedinte al PNL Satu Mare la acea vreme), scopul urmărit de acesta fiind acela de a îngreuna urmărirea penală într-un dosar penal în care DNA solicitase ridicarea imunităţii parlamentare/europarlamentare a acestuia.