PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Andreea Paul: PSD a îndatorat oraşul Negreşti Oaş!

Deputatul PNL Andreea Paul a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă că PSD a îndatorat oraşul Negreşti Oas atât de mult încât plăteşte rate şi dobânzi la bănci mai mari decât cheltuielile pentru cetăţeni.

“PSD a îndatorat atât de mult comunitatea locală din Negreşti Oaș, încât în prezent, din totalul veniturilor proprii ale primăriei de circa 12,5 milioane lei: 12% sunt alocaţi cheltuielilor cu ratele şi dobânzile la bănci şi doar 10% spre cheltuielile de capital, adică spre investiţii. Marea majoritate a bugetului local din Negreşti Oaș – într-o proporţie covârşitoare de 78% – merge spre cheltuielile cu personalul și cheltuielile materiale de funcţionare ale primăriei. Adică în bună măsură spre clientela de partid a PSD angajată în instituţie şi spre partenerii comerciali agreaţi de PSD. După 26 de ani de cheltuieli anapoda făcute de PSD, fără nicio strategie de dezvoltare durabilă sau fără niciun plan de management coerent, mi-aş dori ca toţi liderii PSD să bea apă de la robinet doar din Negreşti Oas. Şansele ar fi mai mari să cunoască realitatea, având în vedere faptul că această sursă esenţială vieţii nu corespunde nici unui standard de calitate şi consum. Credeţi că au curajul? De ce când este vorba de ei ştiu să se ferească, dar când e vorba de populaţie nu ştiu să o protejeze, nu se gândesc la cetăţeni? “, a declarat deputatul.

Parlamentarul a acuzat primăria condusă de PSD că le cheltuie banii pe nenumărate petreceri pe bani publici, fără a le întoarce beneficiile cuvenite: apă potabilă la robinet, drumuri, şcoli şi spitale moderne.