PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Negocieri ALDE-PSD-UNPR pentru candidaţi comuni la Satu Mare

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, lider al ALDE, a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă că în judeţ se poartă discuţii cu PSD şi UNPR în vederea stabilirii unor candidaţi comuni, însă deocamdată nu s-a luat nicio decizie.

Ştef a subliniat că organizaţiile locale au libertatea de a alege cum doresc să se prezinte în campania electorală din iunie, fiind foarte multe localităţi unde liderii doresc să meargă mai departe împreună în formulă PSD-ALDE-UNPR.

“Suntem pe punctul de a creiona liste în toate localităţile. Avem o discuţie în perioada următoare cu partenerii noştri de la PSD şi UNPR, cu cei cu care am susţinut guvernul Ponta. În foarte multe localităţi organizaţiile noastre locale doresc liste comune, doresc să aibă candidaţi comuni. Avem această libertate să decidem separat pe localităţi, în funcţie de specificul local, că vom avea liste comune, vom avea liste separate, vom avea candidaţi comuni sau nu. Aici depinde foarte mult de cum s-au înţeles organizaţiile la nivel local. În multe locuri am avut o colaborare foarte bună, tocmai de aceea vine opţiunea din teritoriu că dorim colaborarea“, a declarat Ștef.

El a spus că şi situaţia de la judeţ şi municipiul Satu Mare va fi clarificată în curând.