PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Traian Băsescu a făcut anunţul: Horea Anderco este candidatul MP la Primăria Satu Mare (VIDEO)

Președintele Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a fost prezent în această seară la evenimentul de lansare a candidaților partidului la alegerile locale în județul Satu Mare. Candidatul la Primăria municipiului Satu Mare din partea acestei formațiuni politice este fostul primar, Horea Anderco.

Nesperat de multă lume a fost prezentă la eveniment, în sală fiind prezente sute de persoane. Primul care a luat cuvântul a fost președintele Organizației Județene a MP Satu Mare, Ioan Sălăjean, care i-a mulțumit lui Băsescu pentru prezența sa la acest eveniment, afirmând totodată că partidul și-a desemnat candidații pentru circa 50% din primăriile din județ. Printre aceștia pot fi amintiți Horea Anderco, la Primăria Satu Mare, Dragoș Georgescu, la Carei sau Dănuț Ciorba, la Negrești-Oaș.

În cuvântul său, candidatul MP la Primăria municipiului Satu Mare, Horea Anderco, a amintit de procesul penal pe care l-a trecut cu bine fiind declarat nevinovat. Apoi a adăugat că se află în postura de candidat din două motive.
”De aproximativ un an am reapărut în viața publică cu apariții televizate periodice, având o anumită poziție. Am constatat că poziția pe care o am se suprapune în totalitate cu poziția domnului președinte, respectiv aceea de nemulțumire față de clasa politică, de dorința de a reînnoi clasa politică, dorința de a schimba fundamental lucrurile în această țară. Pentru acest lucru, trebuie să intre în horă toată lumea, pentru că președintele de unul singur nu va putea face acest lucru. De asemenea, sunt nemulțumit de ceea ce se întâmplă la nivel local. Lucrurile nu merg așa cum trebuie și este necesar să facem și aici, pe plan local, o schimbare. Sunt adeptul faptelor. Nu am fost niciodată un politician, am fost un om de administrație, care realizează și demonstrează prin fapte”, a mai spus Horea Anderco, care a lansat un apel de unitate pentru toți membrii partidului, tuturor celor care au fost implicați în această construcție.

Traian Băsescu i-a felicitat pe candidați și a transmis tuturor să se uite și către etnicii maghiari deoarece Mișcarea Populară este un partid pentru toți românii, indiferent de naționalitate, pentru oricine crede într-un stat de drept.
Este gândul nostru, programul nostru să creem un partid nou. Politica trebuie să îmbine tinerețea cu maturitatea, experiența de viață. Moda să fie numai tineri este trecătoare, la fel ca și minijupe-ul. Dar realitatea vieții ne arată că politica are nevoie atât de oameni tineri cât și de oameni cu experiență de viață. În sală văd acest mix, de oameni tineri și oameni cu experiență de viață, de femei și bărbați, ceea ce este foarte bine. Eu nu cred că Mișcarea Populară este o formațiune politică ce se poate adresa și țărăniștilor, chiar dacă noi suntem republicani. În măsura în care în Satu Mare, în județ, mai există nuclee ale simpatizanților Partidului Național Țărănesc vă rog să vi le apropiați. Pentru că ideologic, în afară de monarhie, nu avem contradicția în ceea ce privește statul de drept, respectul în ceea ce privește drepturile omului, statul puternic, națiunea mândră. Vin alegerile locale. Este primul nostru obiectiv: un rezultat bun. Un rezultat care să ne permită ca la alegerile legislative să fim un partid de 20 de procente, cel puțin. Văzând evoluțiile din ultimele săptămâni, vă asigur că, în mod legitim, putem să ne batem să fim cel mai important partid al României. Va trebui să arătăm că suntem un partid relevant, de care depinde viitorul țării, pentru că ceea ce vedeți în viața de zi cu zi, în viața politică, ne arată faptul că practic atât PSD, împreună cu aliații săi, cât și PNL, nu mai au resurse de corectitudine pentru această țară”, a mai spus fostul președinte al României.

Acesta mai precizat că rezultatele alegerilor locale la Satu Mare vor fi bune iar candidatul MP, Horea Anderco are șanse mari să câștige Primăria Satu Mare.

Evenimentul de lansare a candidaților MP la Satu Mare s-a încheiat cu o baie de mulțime a președintelui Traian Băsescu.