Ultima actualizare: azi, 22:34
Locale

Traian Băsescu a făcut anunţul: Horea Anderco este candidatul MP la Primăria Satu Mare (VIDEO)

traian basescu mp satu mare (82)Președintele Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a fost prezent în această seară la evenimentul de lansare a candidaților partidului la alegerile locale în județul Satu Mare. Candidatul la Primăria municipiului Satu Mare din partea acestei formațiuni politice este fostul primar, Horea Anderco.

Nesperat de multă lume a fost prezentă la eveniment, în sală fiind prezente sute de persoane. Primul care a luat cuvântul a fost președintele Organizației Județene a MP Satu Mare, Ioan Sălăjean, care i-a mulțumit lui Băsescu pentru prezența sa la acest eveniment, afirmând totodată că partidul și-a desemnat candidații pentru circa 50% din primăriile din județ. Printre aceștia pot fi amintiți Horea Anderco, la Primăria Satu Mare, Dragoș Georgescu, la Carei sau Dănuț Ciorba, la Negrești-Oaș.

În cuvântul său, candidatul MP la Primăria municipiului Satu Mare, Horea Anderco, a amintit de procesul penal pe care l-a trecut cu bine fiind declarat nevinovat. Apoi a adăugat că se află în postura de candidat din două motive.
”De aproximativ un an am reapărut în viața publică cu apariții televizate periodice, având o anumită poziție. Am constatat că poziția pe care o am se suprapune în totalitate cu poziția domnului președinte, respectiv aceea de nemulțumire față de clasa politică, de dorința de a reînnoi clasa politică, dorința de a schimba fundamental lucrurile în această țară. Pentru acest lucru, trebuie să intre în horă toată lumea, pentru că președintele de unul singur nu va putea face acest lucru. De asemenea, sunt nemulțumit de ceea ce se întâmplă la nivel local. Lucrurile nu merg așa cum trebuie și este necesar să facem și aici, pe plan local, o schimbare. Sunt adeptul faptelor. Nu am fost niciodată un politician, am fost un om de administrație, care realizează și demonstrează prin fapte”, a mai spus Horea Anderco, care a lansat un apel de unitate pentru toți membrii partidului, tuturor celor care au fost implicați în această construcție.

Traian Băsescu i-a felicitat pe candidați și a transmis tuturor să se uite și către etnicii maghiari deoarece Mișcarea Populară este un partid pentru toți românii, indiferent de naționalitate, pentru oricine crede într-un stat de drept.
Este gândul nostru, programul nostru să creem un partid nou. Politica trebuie să îmbine tinerețea cu maturitatea, experiența de viață. Moda să fie numai tineri este trecătoare, la fel ca și minijupe-ul. Dar realitatea vieții ne arată că politica are nevoie atât de oameni tineri cât și de oameni cu experiență de viață. În sală văd acest mix, de oameni tineri și oameni cu experiență de viață, de femei și bărbați, ceea ce este foarte bine. Eu nu cred că Mișcarea Populară este o formațiune politică ce se poate adresa și țărăniștilor, chiar dacă noi suntem republicani. În măsura în care în Satu Mare, în județ, mai există nuclee ale simpatizanților Partidului Național Țărănesc vă rog să vi le apropiați. Pentru că ideologic, în afară de monarhie, nu avem contradicția în ceea ce privește statul de drept, respectul în ceea ce privește drepturile omului, statul puternic, națiunea mândră. Vin alegerile locale. Este primul nostru obiectiv: un rezultat bun. Un rezultat care să ne permită ca la alegerile legislative să fim un partid de 20 de procente, cel puțin. Văzând evoluțiile din ultimele săptămâni, vă asigur că, în mod legitim, putem să ne batem să fim cel mai important partid al României. Va trebui să arătăm că suntem un partid relevant, de care depinde viitorul țării, pentru că ceea ce vedeți în viața de zi cu zi, în viața politică, ne arată faptul că practic atât PSD, împreună cu aliații săi, cât și PNL, nu mai au resurse de corectitudine pentru această țară”, a mai spus fostul președinte al României.

Acesta mai precizat că rezultatele alegerilor locale la Satu Mare vor fi bune iar candidatul MP, Horea Anderco are șanse mari să câștige Primăria Satu Mare.

Evenimentul de lansare a candidaților MP la Satu Mare s-a încheiat cu o baie de mulțime a președintelui Traian Băsescu.

39 comentarii

 1. Sătmărean Răspunde

  Eu consider că toți sătmărenii ce cunosc rezultatele notabile ale primarului Anderco trebuie să fie alături de el! Deși candidează din partea Mișcării Populare, Horea Anderco va primi votul meu!

 2. bilet de oltenia Răspunde

  Domnule Dorel Costel Coica va rugam sa poftiti in vagon. Pleaca trenul dumneavoastra spre oltenia, tocmai ce va luat biletul de plecare noul primar Anderco. AMR-4 luni.

 3. Șpagaton Răspunde

  O alta lepra resuscitata ! Mă secatura șpagara si hrapareata de anderco, spui ca tu vrei sa ne reorezinti oe noi oe amarasteni ? La bulau cu tine banditule !

 4. @spagaton Răspunde

  Cred ca vorbesti de Govor postac al comunistilor satmareni
  el cred ca va mai sta sigur la inchisoare dar Anderco a fost incarcerat degeaba ba boule.

 5. Hhhhh Răspunde

  Ce tare…Base “reînoieste” clasa politica cu primarele din ’96 …”reloaded”

 6. observator Răspunde

  N-ai de unde alege!Ce fatalitate pe orasul asta!Cum ramane Horica cu autodenuntul tau ca ai dat mita 160 000(?) de euro pt. aranjarea problemelor cu justitia prin intermediarul Blaga(interlopul).Ai dat sau n-ai dat?

 7. mirela Răspunde

  Un penal(Basescu) nu putea sa nominalizeze decat un ALT penal(ANDERCO). :). NOAPTEA MINTII! Intradevar exista AUTODENUNTUL lui Anderco o sa se povesteasca de el si altele, cu siguranta, in campanie.

  • Leonard Capraru Răspunde

   Cum s-ar zice “cine se aseamana se-aduna!”Mai traieste Dit,poate-l propune cineva?!Suntem de tot rasul cu rahatul asta de satmar ajuns pe mana unor amatori si smekeri!!Nu cred ca exista,cel putin in ardeal, un oras mai ramas in urma si mai nedezvoltat!Parca am fi un sat din acelea din Codru,parasit si darapanat!

 8. gigi Răspunde

  Cu Laura Bota inainteeeeee mars.cum dracu ii gasiti pe toti penalii?Cum de nu e Aditza Bota candidatul lui base?ala la cat e de penal,e candidatul perfect…

 9. unu Răspunde

  Domnule Anderco aveți și votul nostru

 10. Bledea ion Răspunde

  Ex președintele a lansat ex primarul in prezenta ex președintei

  :))))))))

  Patetic

 11. ION Răspunde

  Si uite asa se aranjeaza udemeristii cu un nou mandat de primar in Satu Mare.
  Ce boier o sa fie de acum inainte Horica (nu ca pana acum l-ar fi persecutat cineva, ca angajat al Primariei, cu chereshcheni – cel pe care-l va ajuta sa ajunga primar :)))
  Drumul spre iad este pavat cu bune intentii, nu-i asa?

 12. asder Răspunde

  ai cazier judiciar, ai fo la parnaie si ai dreptul sa candidezi ?
  atunci mai bine Bradea Maria din timpul lui Ceasca.

 13. Florin Toader Răspunde

  Mai eroilor de ce nu comentati pe Facebook toate astea cu numele si prenumele vostru ,La anonime sunte ti tari toti insa cand e sa va si asumati cele scrise nu aveti curaj,,

 14. Cata Manelistul Răspunde

  Domnule Anderco v-am crezut în serios,dar sa vă aliati cu gunoiul,penalul,trougherul,tradatorul si penalul de băsescu nu am crezut.RUSINE sa va fie,sunteti tradatorul satmarenilor!!!

 15. HOR(e)A SĂTMĂREANĂ Răspunde

  Sătmăreni,(români, maghiari,germani, romi) haideți să fim uniți în jurul unui proiect pentru municipiul Satu Mare, nu susținând un partid, ci omul potrivit pentru Primăria Satu Mare! Horea Anderco a demonstrat că a fost cel mai bun primar al nostru. Pe vremea mandatelor sale, Satu Mare era model pentru municipiile reședință de județ din nord-vestul țării. Deși a făcut închisoare, CEDO a dovedit că domnia sa a fost condamnat pe nedrept, fapt pentru care statul român a fost obligat să-i plătească acestuia daune morale. Având în vedere candidații înscriși în cursă de partidele politice importante, soluția: “Horea Anderco-primar” este cea mai benefică pentru sătmăreni, pentru dezvoltarea municipiului nostru. Haideți, dragi sătmăreni, să nu ne lăsăm manipulați de partidele politice și să alegem un om potrivit pentru Primăria Satu Mare, pe Horea Anderco!

  • nicu Răspunde

   N-a fost condamnat ci achitat de trei instante(tribunal,curte de apel,ICCJ) iar despagubirea a fost ptr 1.5 ani petrecuti in arest preventiv.Amintiti-va cine l-a linsat mediatic in 2003 si ce probleme penale au respectivii acum ptr fapte similare.Doamne,Doamne nu bate cu bota!

  • x-ulescu Răspunde

   Poate daca candida din partea altui partid.dar asa solutia pentru ce propui e COICA !!! hai sa fim uniti !!
   sa-l votam pe COICA

  • Leonard Capraru Răspunde

   Ok!!Dar CEDO nu a fost informat cate imobile,fabrici si alte proprietati au fost instrainate ILEGAL in mandatul acestui individ catre niste “oarecare” precum “nea sandu” de la IPJ,mitica de la informatia ,petric de la constructorul etc.,etc. !! DNA-ule esti pe faza ?????

   • nicu Răspunde

    Instrainarea fabricilor a fost facuta de FPS(Fondul Proprietatii de Stat),primarii neavand nicio atributie.Daca aveti dovezi privind presupuse ilegalitati comise de H.A. le puteti depune la procuratura.Deocamdata justitia a stabilit dupa 6 ani de procese,intre 2003-2009, in 3 instante,ca H.A. este nevinovat ptr faptele de care era acuzat.L-au mai tinut si 1,5 ani in arest preventiv iar din taxele si impozitele noastre a fost despagubit ptr greseala procurorilor care l-au acuzat.Trebuia sa plateasca procurorii care au pierdut in instante si nu contribuabilul roman.

 16. com Răspunde

  Un primar nu poate face nimic daca nu e sustinut de angajati pregatiti,onesti ,coresti si curajosui.

  Ar trebui ca sefii de Directii din cadrul Primariei Satu MARE sa urmareasca mai mult executarea dispozitiilor primarului ,a lucrarilor,a serviciilor contractate si totodata sa prezinte rapoarte de activitate publice.

  Activitatea unui primar poate fi evaluata corect de la 2 mandate consecutive in sus:
  – de exemplu in vederea realizarii unei lucrari finantata din fonduri europene 2-3 ani de la intocmirea studiilor de fezabilitate pana la semnarea contractului de executie lucrari plus inca cativa ani executia lucrarilor
  – 6 luni – 1 an minimcunoasterea personalului pentru a vedea turatia la care poate lucra,
  – procedura de angajare personal 2-3 luni la care se adauga si acomodarea angajatilor 6 luni -1 an,etc

  Trecutul e trecut

 17. amalis Răspunde

  sa scapam de mafia psd!

  • Ion Răspunde

   amalis, mai informeaza-te. Horica era membru PSD cand l-au saltat. Iar fratele celei care l-a anchetat e acum in pmp, adica e sustinatorul lui Horica :)))
   Treaba asta cu “romani, maghiari, germani, etc. haideti sa fim stransi uniti” e cusuta cu ata alba pentru ca e clar ca horica cu basica si compania vor sa faca un serviciu udemereului din Satu Mare…
   Mare-i gradina Domnului si incurcate sunt caile Lui!

 18. Trandafir Nonuț Răspunde

  De necrezut…..!!!! Să susțină d-nu Onaca cu tot dinadinsul la omu fără caracter, un compromis și un pervers în fruntea noului partid care și-la dorit D-nu Băsescu și oamenii cinstiți, corecți, patrioți, ba chiar mai mult să accepte pe un certat cu legea, care sa înbogățit ( săracu ) din salaru de bugetar, la cea mai înaltă fucție a orașului adică ,,PRIMAR" Câtă mojicie, să defileze acești oameni fără caracter cu cel ce a fost președintele cel mai adevărat de după 1989 și mi-aș permite să spun că a fost PREȘEDINTELE patriot și drept cu sânge de român, ce na avut România de la A. I. Cuza până în ziua de azi. nu pot să cred….!!!

 19. figaro Răspunde

  Eu o intrebare am… ce activitate are dl. Anderco in Primaria Satu Mare?

 20. Adrian Muresan Răspunde

  in sfarsit am aflat unde sunt ”resursele de corectitudine” din tara asta. la PMP

 21. florica Răspunde

  Acest om nu valoreaza nimic , dar daca veti face o recapitulare a fost cel care a vindut florisal cel care isi batea joc de peste 300 de familii care riscau sa fie avecuate din fostele camine ale UNIO iar spaga in iinstitutia primariei a fost ridicata la rang de buna ziua

 22. Un satmarean Răspunde

  @figaro, ai pus o intrebare buna. Are o activitate vasta: apare la primarie pela ora 9, pune la punct cu fosta subalterna, d-na Pop Veronica, programul de intalniri cu “clientii” lor personali (d-alde unchiu Sandu si altii) pe ziua respectiva si pe la 11 dispare, ca doar el are probleme mulkt mai importante de rezolvat decat cele ale populatiei. In plus se mai judeca cu primaria, primarul si CL-ul(cot la cot cu colega lui Veronica Pop) pentru ca le-a desfiintat functiile de sef serviciu prin schimbarea organigramei, functii prin care incasau salarii de director, dar nu faceau, nu semnau nimic, isi rezolvau numai problemele personale. Ce om fara inima si Coica asta, sa le taie sursele de incasare a niste “venituri cinstite”, ca doar sunt sarmani amandoi.

 23. Virgil Răspunde

  Un penal nu poate candida decat pentru un partid de penali … o vedem printre randuri si pe penala laura bota care acum o saptamana in genuchi cu gura plina il ruga pe jupanul cristescu sa o reprimesca in partidul penalilor …

 24. un-satmarean-de-treaba Răspunde

  După judecata mea, Anderco nu are ce căuta la conducere (chiar a unei filiale de partid).
  Nici o persoană care a suferit condamnări penale nu merită să acceadă la funcţii de conducere în domeniul public…mai are şi tupeul să spună că a fost nevinovat ! 
  În schimb, în eşalonul doi sau ca analist / expert s-ar potrivi, cred… are experienţă şi nu e prost. Fiecare trebuie să îşi câştige o pâine în mod legal.
  Base’ este un bun politician dar nu a nimerit-o la Satu Mare, …va primi puţine voturi. Ar trebui să se dezică de acest candidat !

 25. Horea Ardeicopt Răspunde

  Ne “ofuscam”degeaba !!Oamenii basalaului n-au sanse nici cat o musca sa violeze un elefant!!

 26. adevarul Răspunde

  satmarenii care au avut a face cu primaria , nu vor uita niciodata ca spaga a fost ridicata la rang de arta in perioada cand acest penal a fost la carmele institutiei . Un jegos care prin tertipuri avocatesti a reusit sa scape de puscarie.

 27. Florin Răspunde

  Florin Toader spune:
  20 februarie 2016 la 11:24
  Mai eroilor de ce nu comentati pe Facebook toate astea cu numele si prenumele vostru ,La anonime sunte ti tari toti insa cand e sa va si asumati cele scrise nu aveti curaj,,

  Toderas veziti de buletin si respecta opiniile oamenilor, chiar crezi ca toti au faceboock? gresit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.