PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adelin Ghiarfaş, lansat la Primărie. Vals vienez de Satu Mare (VIDEO)

Adelin Ghiarfaş şi-a lansat astăzi candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare din partea PNŢCD, evenimentul dorindu-se a fi o surpriză în cadrul expoziţiei de la Muzeul Judeţean dedicată omului politic Ion Mihalache.

La eveniment a fost preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, el arătându-se convins că Adelin Ghiarfaş va câştiga municipiul Satu Mare. Ba mai mult, el s-a arătat bucuros de faptul că Adelin Ghiarfaş a acceptat să candideze din partea acestui partid fiind de părere că decizia în sine de ataca primăria este un act de eroism.

“Faptul că domnul Ghiarfaş şi-a asumat acest rol de a ataca Primăria Satu Mare este un act de mare curaj, aş spune chiar de eroism, într-un oraş care este captiv de decenii”, a afirmat acesta.

În discursul său, Adelin Ghiarfaş a explicat că ideea candidaturii s-a născut în timpul petiţiei pentru reducerea cotei de impozitare a imobilelor persoanelor fizice în care îşi desfăşoară activitatea societăţi.

El nu a promis nici poduri, nici centură, ci că dacă va ajunge primar va servi interesului cetățeanului.

“Nu vă promit nimic, nici centură, nici al treilea pod. Probabil că v-aţi săturat cu toţii de al treilea pod, dar vă asigur că în tot ceea ce voi face pe primul loc va fi interesul cetăţeanului şi îmi voi folosi cunoştinţele şi abilităţile acumulate pentru dezvoltarea acestui oraş frumos”, a spus Ghiarfaș.

El propune o viziune în patru pași pe care a numit-o “vals vienez de Satu Mare”.

“Viziunea mea pentru mandatul de primar se va axa pe patru paşi, o să le zic patru paşi de vals, să zicem vals vienez de Satu Mare, care e mai ritmat şi mai alert, pentru că trebuie să recuperăm timpul pierdut”, a spus acesta.

Primul pas ar fi realizarea un audit extern la preluarea mandatului, o mai bună eficientizare a bugetului public, transparentizarea cheltuielilor. Al doilea pas l-ar reprezenta luarea unor măsuri pe termen lung care să prevadă facilităţi fiscale tinerilor la absolvirea studiilor, astfel încât să se întoarcă acasă. Al treilea pas ar fi un plan de măsuri şi facilităţi fiscale pentru  atragerea investitorilor iar al patrulea pas ar fi asigurarea infrastructurii pentru investitori, atragerea de fonduri europene.

Adelin Ghiarfaș este directorul unei agenții bancare din Satu Mare, are 38 de ani, este căsătorit și are doi copii.