PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Ştef anunţă că încep lucrările pe 200 km de drumuri judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că după 15 martie vor începe lucrările de modernizare a 200 de km de drumuri judeţene. Alături de Adrian Ştef, la conferinţa susţinută astăzi la sediul ALDE au mai participat deputatul Ovidiu Silaghi şi vicepreşedintele Crina Buhai.

Adrian Ştef a afirmat că primele trei drumuri judeţene pe care deja se execută lucrări de reabilitare sunt cele care leagă satul Potău de Drumul Naţional 19 F, precum şi traseele Supur – Sechereşa, Bârsău – limita de judeţ Maramureş.

Vor începe lucrări şi la drumul către satul Ady Endre, în fază de licitație fiind drumurile Pir – limită de judeţ Bihor, Amaţi – Homoroade, Mădăras – Craidorolţ – Tăşnad, Carei – Tiream – Andrid, şi Mihăieni – Craidorolţ.

Preşedintele CJ a subliniat că din lungimea totală de circa 800 km de drumuri judeţene, încep lucrările la peste 200 de km.

În cadrul conferinţei, Adrian Ştef a abordat şi subiecte politice, el exprimându-şi speranţa că noul director de cabinet al Instituţiei Prefectului, Dan Zeicu, în drumurile sale prin judeţ, se va ocupa doar de probleme administrative, nu şi de cele politice, amintind că este reprezentantul unui guvern tehnocrat.

De asemenea, Ştef a făcut publice şi unele informaţii care circulă în mediul politic, şi anume faptul că PNL caută la Satu Mare directori de instituţii.

La rândul său, deputatul ALDE, Ovidiu Silaghi, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la guvernul Cioloș, arătând că există riscul să se piardă foarte mulți bani europeni, ba să se și restituie sume ce au fost deja decontate dacă guvernul nu accelerează fazarea proiectelor încă nefinalizate.

În această situație s-ar afla și proiectul de modernizare al aeroportului Satu Mare, doar că aici, prin grija Consiliului Judeţean, s-au alocat fonduri şi s-a aprobat contractarea unui credit pentru finalizarea investiţiei în aşa fel încât să se încadreze în termen.

În cadrul conferinţei, vicepreşedintele ALDE Satu Mare, Crina Buhai, a explicat cât de necesară este implementarea Legii salarizării unice, care ar veni în sprijinul tinerilor la început de drum.