PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Criminaliștii și mascații au descins azi în Centrul Nou. Polițiștii și-au demonstrat tehnica și forța (FOTO&VIDEO)

Platoul din Centrul Nou al Sătmarului a fost luat azi cu asalt de mașini de poliție, criminaliști și mascați, înarmați până în dinți. La acțiune au luat parte chiar și câinii de poliție. Din fericire, nu a fost vorba decât despre o demonstrație făcută de polițiștii sătmăreni, spre deliciul copiilor, cu ocazia Zilei Naționale a Poliției Române.

”Demonstrația de astăzi face parte din cadrul acțiunilor organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare cu ocazia Zilei Poliției Române, care în fiecare an, se sărbătorește pe 25 martie. Astfel, cei care ne vizitează standurile vor putea observa promovarea profesiei de polițist la colegii de la Resurse Umane, vor primi sfaturi și măsuri preventive pentru a nu cădea victime la diferite tipuri de acțiuni, iar la colegii de la Poliția Rutieră se pot testa aparatele etilotest, pot fi testate aparatele radar și cum funcționează întreg sistemul de urmărire a celor care circulă pe drumurile publice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Răducu Silaghi.

Sutele de copii care au vizitat standurile organizate de polițiști au avut posibilitatea să se urce într-o mașină de poliție, să pornească sirenele și girofarurile, să urmărească radarul. De asemenea, au mai putut pune mâna pe o armă adevărată, aflată în dotarea Poliției Române, sau au putut încerca echipamentul anti-tero.

Totodată, polițiștii le-au făcut celor mici și o demonstrație cu câinii dresați și a modului în care aceștia prind infractorii, au putut încerca motocicleta de poliție, au avut posibilitatea să vadă ustensilele de lucru ale criminaliștilor și, nu în ultimul rând, să afle mai multe detalii despre ce înseamnă să fi polițist.

După ce au văzut dotarea Poliției sătmărene, mulți dintre copii au spus că-și doresc să se facă polițiști atunci când vor fi mari. Rămâne de văzut, însă, câți dintre ei vor și ajunge să poarte uniforma de poliție.