Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Criminaliștii și mascații au descins azi în Centrul Nou. Polițiștii și-au demonstrat tehnica și forța (FOTO&VIDEO)

Ziua Politiei, Satu Mare 2016 (9)Platoul din Centrul Nou al Sătmarului a fost luat azi cu asalt de mașini de poliție, criminaliști și mascați, înarmați până în dinți. La acțiune au luat parte chiar și câinii de poliție. Din fericire, nu a fost vorba decât despre o demonstrație făcută de polițiștii sătmăreni, spre deliciul copiilor, cu ocazia Zilei Naționale a Poliției Române.

”Demonstrația de astăzi face parte din cadrul acțiunilor organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare cu ocazia Zilei Poliției Române, care în fiecare an, se sărbătorește pe 25 martie. Astfel, cei care ne vizitează standurile vor putea observa promovarea profesiei de polițist la colegii de la Resurse Umane, vor primi sfaturi și măsuri preventive pentru a nu cădea victime la diferite tipuri de acțiuni, iar la colegii de la Poliția Rutieră se pot testa aparatele etilotest, pot fi testate aparatele radar și cum funcționează întreg sistemul de urmărire a celor care circulă pe drumurile publice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Răducu Silaghi.

Sutele de copii care au vizitat standurile organizate de polițiști au avut posibilitatea să se urce într-o mașină de poliție, să pornească sirenele și girofarurile, să urmărească radarul. De asemenea, au mai putut pune mâna pe o armă adevărată, aflată în dotarea Poliției Române, sau au putut încerca echipamentul anti-tero.

Totodată, polițiștii le-au făcut celor mici și o demonstrație cu câinii dresați și a modului în care aceștia prind infractorii, au putut încerca motocicleta de poliție, au avut posibilitatea să vadă ustensilele de lucru ale criminaliștilor și, nu în ultimul rând, să afle mai multe detalii despre ce înseamnă să fi polițist.

După ce au văzut dotarea Poliției sătmărene, mulți dintre copii au spus că-și doresc să se facă polițiști atunci când vor fi mari. Rămâne de văzut, însă, câți dintre ei vor și ajunge să poarte uniforma de poliție. 

12 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    Si-a tras seful Vlad o noua jucarie…..echipamente antitero, chiar daca nu e treaba politiei sa faca asta. Bine ca sunt criminali care zburda liberi prin oras, fara sa-i deranjeze nimeni…si cu atat mai mult ca maiastrii politai din subordinea lui sa se deranjeze sa-i prinda.
    Poate cateodata, dimineata si la pranz, seful garcimii rutiere, alt maiastru, sa se mai uite pe geam, sa vada cum e ambuteiaj in fata cladirii in care pastoreste, cum toata lumea parcheaza cum i se nazare pe M Viteazu, in fata Scolii nr. 1. Apoi poate, mai vorbim de imaginea politiei….., Apropo, dar adjunctul Taut cum de n-a fost invitat la cirkuszul asta? Nea Raducu? Se poate asa o gafa de protocol…tocmai pe jupan sa-l uiti?

  2. Lunestist Răspunde

    Sunt curios…ce vrea sa faca Ploitia cu lunestisti camuflati pentru lupta in codru? Sa impuste pe cei care fura lemne? Penibili cu tzirkuszul asta….orasul geme de borfasi si criminali, iar ei se dau in spectacolo…. . Rusine sefilor, atat celui de la IPJ cat si celorlalti, doar de poze si prime sunteti buni, in rest vai de voi, si de noi. Am ajuns de rusinea Europei, ca la noi gaborii locali sa faca legea, si-au facut si ei deja propria politie rutiera, mai ramane sa-si faca si ei grupa antitro si suntem bine. Intre timp, multa sanatate si voie buna la toti traficantii si criminalii din oras, stati relax, ca la noi la nimenea.

  3. Lunestist Răspunde

    Gaborul acela de la criminalistica, de sta asa felxat sprijinit de usa de la duba doarme multumit….ia salariu baban, dar criminalii din SM sunt liberi. Felicitari pentru profesionalismul vostru, pentru forta voastra si pentru ce mai vreti voi… .

  4. Lunestist Răspunde

    @…cum funcționează întreg sistemul de urmărire a celor care circulă pe drumurile publice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Răducu Silaghi.

    Raducule…v-ati tras si serviciu de informatii propriu, sau e grea limba romana. Exista un sistem d eurmarire a celor care circula pe drumuirile publice d ela noi din judet? Cine il opereaza? In baza carei legi? Cine sunt beneficiarii informatiilor obtinute? E nevoie de mandat d ela judecator pentru a urmari pe cineva, sau voi puteti de capul vostru face asta? Ca idee, a fost ceva examen de limba romana la functia asta a ta, sau te-a te-a pus acolo Talos c-asa a vrut corasonul lui?

  5. Lunestist Răspunde

    Boulene de purtaor de cuvant…cum naiba sa primeasca toti “vor primi sfaturi și măsuri preventive”? Se putea primi, de exemplu….masura 43? Sau aveati doar masuri mai mici, 41 si 42? Intotdeauna vorbesti asa idiot romana, sau n-ai vrut sa pierzi ocazia asta?

  6. Lunestist Răspunde

    testa etilotestul, testa radarele….cam multe teste pentru tine nea Raducu, purtatrle d ecuvant, ….era destul un simplu test de limba romana la vremea lui, poate vorbesc sefii tai cu cei de la resure umane…sa-l dea, chiar si retroactiv.

  7. Lunestist Răspunde

    De curiozitate…ce echipament antitero aveti voi? Te doare mintea,…..daca la vremurile pe care le traim, alde Raducu Silaghi e baza, el va lupta, ca Praslea cel Viteaz din poveste cu teroristii… . Noroc cu cei doi caini….ei ce au mai crescut nivelul circului ce l-ati facut in centru. Parca ieri de plimba Dolofanila acela de la antitero vostru cu AKM-ul pe floaster, sa sperie teroristi, de se ascundeau maidanezii ca ziceau ca-s cei de la firma de hingheri.

  8. Lunestist Răspunde

    Intelectualule de purtatr de cuvant, nu asa se scrie “u ocazia Zilei Poliției Române, care în fiecare an, se sărbătorește pe 25 martie. ”

    Corect era “u ocazia Zilei Poliției Române, care, în fiecare an, se sărbătorește pe 25 martie. ” daca sesizezi diferenta boulene… . Unde mai pui, ca 2016 e an bisect,

  9. asder Răspunde

    sub podul Decebal ar fi bine sa faceti demonstratii, ca e plin cu boschetari.

  10. Mihnea Răspunde

    Mai dovediti-va forta si maiestria si dimineata si pe la orele pranzului la Scoala nr. 1, fix in fata voastra….face ceva lumea pe toate semnele de circulatie si pe bunul simt cand isi lasa copii la scoala, si la fel fac ceva pe toata maiestria si forta voastra de incompetenti. Am ajuns un oras in care Ploitia Locala sa fie mai eficienta ca voi…si ma doare inima sa recunosc asta. Deci felicitari pentru forta si priceperea voastra, felicitari sefilor vostri, si La multi Ani….!

  11. Kinga Răspunde

    Sa va fie rusine ….Politia locala va da deja clasa la toate capitolele, c tot cu luptatorii vostri antitero, sau ce va ma faceti voi acolo. Va tineti de circuri ieftine prin oras, in loc sa va faceti treaba, dar la ce sa ne asteptam cand chiar sefii vostrii sunt arestati pentru protectia infractorilor. Bine cam acar accidentele de circulatie vi le musamalizati….sa nu aiba cariera unora de suferit pentru ca au schilodit batrani pe trecerea de pietoni.

  12. Vlad dar nu Florentin Răspunde

    Ce antitero visati voi…. nivelul vostru e reprezentat de bouleanul acela de la circulatie, care n-a inteles o boaba din ce-i vorbea soferul TIR-ului blocat pe strada M Viteazu, zambetul lui tamp si gesticulatiile fara noima e tot ce stiti, si voi va visati luptatori antitero? La ce va trebuie voua lunetisti? Sau camuflaje in padure? Va credeti la airsoft sau pur si simplu va cedeaza ratiunea? Piata geme d etraficanti de tigari, prin oras se plimba liberi criminali…si voi vreti sa-i combateti cu imitatiile voastre de sniperi si de luptatori antitero? Vlad l-a vazut pe grasunila acela ce patrula in iarna cu AKM-ul la gat? Pe acela vrea sa-l scoata la bataie? Sau cu purtatorul de vorbe analfabet va mandriti? Sau mai degraba cu seful saltat de DNA pt coruptie? Pe ei de ce nu l-ati scos la vedere…sa stie lumea ce profesionisti sunteti? Sau pe nenea acela schilodit pe trecere de ce nu l-ati chemat la parada? Nu dadea bine la imaginea de profesionisti desavarsiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.