”În calitate de viceprimar, respectiv consilier local al comunei Călinești -Oaș, am semnalat în nenumărate rânduri derapajele care sunt făcute de către primar și oamenii săi în ceea ce privește administrarea comunei. Plânegerile mele de până acum s-au adeverit și, chiar dacă nu mi-am dorit, s-a ajuns în situația în care comuna să intre în insolvență în urma lipsei de profesionalism administrativ a primarului Copil.
Principalul motiv al insolvenței comunei, drumul construit din fonduri europeane, creează un nou necaz celor din Călinești. Drumul s-a surpat pe o porțiune considerabilă, fiind un real pericol pentru șoferi. Am observat acest crater în jurul orelor 7,30 dimineață, când m-am deplasat la servici. Am semnalizat craterul din șosea pentru a evita producerea unor accidente după care am chemat la fața locului poliția pentru a lua celelalte măsuri care se impun în acest sens.
Despre acest drum am mai făcut sesizări, atât către conducerea primăriei cât și în spațiul public. Recepția lucrărilor la acest drum a fost făcută pe ascuns, doar de către primar și secretarul comunei, care a fost și președintele comisie de recepții la terminarea lucrari. După ce am aflat acest lucru am solicitat în consiliul local formarea unei comisii Mixte formate din consilieri locali si specialisti, în raportul comisiei s-au notat toate aceste defecțiuni ale constructorului exemple: fisuri în asfalt, cămine de canalizare defecte, precum și altele care nu sau făcut cu respectarea proiectului. Am informat primarul și secretarul despre toate aceste defecțiuni care ne-au reproșat că facem numai reclamații. Totodată, constructorul a fost invitat în ședințele de consiliul local unde s-a angajat că va reface toate defecțiunile înainte ca să se expire garanția. Ironia situației este că în decembrie a expirat garanția de bună execuție a lucrării pe care executantul a dat-o. Craterul din șosea, care a apărut acum, este doar o dovadă a faptului că recepția făcută pe fugă și pe ascuns de către primar și secretar a avut ceva de ascuns și că sesizările colegilor din consiliul local au fost pragmatice, altfel nu se explică cum, la 3 luni de la expirarea garanției, în locul fisurilor identificate să se nască un astfel de crater.
În condițiile în care bugetul primăriei este blocat de starea de insolvență iar recepția lucrărilor a fost făcută doar de doi oameni, mai mult în nume propriu decât în numele comunei, cine va plăti pentru repararea acestei găuri din asfalt, care poate sta oricând la baza unui accident mortal?”, se arată în comunicatul de presă remis de viceprimarul Dinu Birtoc.