Ultima actualizare: ieri, 21:57
Locale

Drum construit din fonduri europene, surpat la Călinești. Ce spune viceprimarul Dinu Birtoc

Dinu BirtocDrumul construit la Călinești-Oaș din fonduri europene s-a surpat pe o anumită porțiune, iar viceprimarul Dinu Birtoc îl acuză pe primarul Gheorghe Copil și oamenii lui că nu au făcut cum trebuie recepția acestui drum. Prin intermediul unui comunicat de presă, Dinu Birtoc, semnalează apariția gropi și spune că recepția drumului a fost făcută în grabă și pe furiș.

”În calitate de viceprimar, respectiv consilier local al comunei Călinești -Oaș, am semnalat în nenumărate rânduri derapajele care sunt făcute de către primar și oamenii săi în ceea ce privește administrarea comunei. Plânegerile mele de până acum s-au adeverit și, chiar dacă nu mi-am dorit, s-a ajuns în situația în care comuna să intre în insolvență în urma lipsei de profesionalism administrativ a primarului Copil.

Principalul motiv al insolvenței comunei, drumul  construit din fonduri europeane, creează un nou necaz celor din Călinești. Drumul s-a surpat pe o porțiune considerabilă, fiind un real pericol pentru șoferi. Am observat acest crater în jurul orelor 7,30 dimineață, când m-am deplasat la servici. Am semnalizat craterul din șosea pentru a evita producerea unor accidente după care am chemat la fața locului poliția pentru a lua celelalte măsuri care se impun în acest sens.

Despre acest drum am mai făcut sesizări, atât către conducerea primăriei cât și în spațiul public. Recepția lucrărilor la acest drum a fost făcută pe ascuns, doar de către primar și secretarul comunei, care a fost și președintele comisie de recepții la terminarea lucrari. După ce am aflat acest lucru am solicitat în consiliul local formarea unei comisii Mixte formate din consilieri locali si specialisti, în raportul comisiei s-au notat toate aceste defecțiuni ale constructorului exemple: fisuri în  asfalt, cămine de canalizare defecte, precum și altele care nu sau făcut cu respectarea proiectului.  Am informat primarul și secretarul despre toate aceste defecțiuni care ne-au reproșat că facem numai reclamații. Totodată, constructorul a fost  invitat în ședințele de  consiliul local unde s-a angajat  că va reface toate defecțiunile înainte ca să se expire garanția. Ironia situației este că în decembrie a expirat garanția de bună execuție a lucrării pe care executantul a dat-o. Craterul din șosea, care a apărut acum, este doar o dovadă a faptului că recepția făcută pe fugă și pe ascuns de către primar și secretar a avut ceva de ascuns și că sesizările colegilor din consiliul local au fost pragmatice, altfel nu se explică cum, la 3 luni de la expirarea garanției, în locul fisurilor identificate să se nască un astfel de crater.

În condițiile în care bugetul primăriei este blocat de starea de insolvență iar recepția lucrărilor a fost făcută doar de doi oameni, mai mult în nume propriu decât în numele comunei, cine va plăti pentru repararea acestei găuri din asfalt, care poate sta oricând la baza unui accident mortal?”, se arată în comunicatul de presă remis de viceprimarul Dinu Birtoc.

Pearl Beauty Center

3 comentarii

  1. George Răspunde

    Ascunde te sub pamant birtocule /batocule incompetent ce esti, tipic pnl circ si paine papagalisme ca si sefu tau cozma ce se aseamana se aduna, da ti voi socoteala, nici locul 3 nu l prindeti de pe podium nici in sm nici in calinesti, dar pana atunci gargara placuta in continuare!

  2. Boris Răspunde

    Vad ca a inceput campania electorala. 4 ani unde a fost acest domn? In loc de critica, de ce by a facut ceva? Sa critici e usor, toata lumea poate. Urat.

  3. Delatorul de serviciu Răspunde

    Dinu Vasile Birtoc este delatorul ( turnătorul ) de serviciu al pdl-pnl. Inca sufera si nu poate trece cu vederea pierderea suferita in campania de la locale. Nu are rabdare si nu se pregateste pentru a câstiga el primaria comunei Calinesti. In viata sunt doua feluri de oameni : constructori si demolatori. Oare el din ce categorie face parte ? De ani de zile face reclamatii oeste reclamatii peste tot. De la politie,parchet,dna,presa, tv, etc. etc. Datorita si numai datorita lui comuna se afla in faliment. Oare din toata tara asta doar lucrarea de la Calinesti avea probleme atat de grave incat trebuia anulata/returnata finantarea Europeana ?Nu vreau sa fiu inteles gresit, NU sunt psd-ist, nu-l apar pe dobitocul de primar actual, dar sunt satul de scandal. Garantez ca Birtoc NU câstiga primaria Calinrsti z, nici NU merita acest lucru ! Rămâi diar un pârâcios ordinar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.