PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Drumul Careiului se lărgește. Câte benzi va avea tronsonul de drum

Consilierii locali sătmăreni au aprobat, în cadrul ședinței de azi, un schimb de terenuri cu cei de la Dedeman, terenuri care vor fi folosite pentru a fi lărgit Drumul Careiului.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, spune că acest drum va avea patru benzi pe direcție de mers, nu două, cum a fost prevăzut inițial.

”Se face referire la porțiunea pe care ne-o dă în schimb cei de la Dedeman. Pentru că ne dorim ca Dedeman să-și dezvolte cât mai repede afacerile la noi, vor fi niște schimburi de teren. Noi dorim să realizăm încă o bandă pe Drumul Careiului. Acest tronson era prevăzut inițial cu trei benzi până la nivelul hypermarket-ului Auchan, dar venind Dedeman acum, vom face patru benzi, și vom prelungi aceste patru benzi până la sensul giratoriu din afara orașului spre Carei. Dorim foarte repede să-i sprijinim pentru că în luna iulie, după cât am înțeles, doresc să-și deschidă magazinul mult așteptat de sătmăreni. Să stea liniștiți cei care au lansat zvonurile potrivit cărora Dedeman a plecat din cauza lui Coica. Dedeman a venit că i-a invitat Coica aici, am avut negocieri cu ei de aproape opt luni, au acceptat să vină în Satu Mare în detrimentul municipiilor Oradea sau Zalău”, a precizat Coica.

Tot în cadrul ședinței de azi, consilierii locali au aprobat comisia de soluţionare a contestaţiilor privind selecţia proiectelor cu finanţare nerambursabilă din fonduri alocate Centrului Cultural ”G.M. Zamfirescu”. Din această comisie fac parte viceprimarul Radu Roca, consilierii locali Manuela Rogoz, Adrian Micle, Kiss Iosif și Szocs Peter, precum și contabilul Centrului Cultural ”GM Zamfirescu”, Ciprian Muntean.