Ultima actualizare: azi, 16:40

 

Locale

Drumul Careiului se lărgește. Câte benzi va avea tronsonul de drum

sedinta CL Satu Mare1Consilierii locali sătmăreni au aprobat, în cadrul ședinței de azi, un schimb de terenuri cu cei de la Dedeman, terenuri care vor fi folosite pentru a fi lărgit Drumul Careiului.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, spune că acest drum va avea patru benzi pe direcție de mers, nu două, cum a fost prevăzut inițial.

”Se face referire la porțiunea pe care ne-o dă în schimb cei de la Dedeman. Pentru că ne dorim ca Dedeman să-și dezvolte cât mai repede afacerile la noi, vor fi niște schimburi de teren. Noi dorim să realizăm încă o bandă pe Drumul Careiului. Acest tronson era prevăzut inițial cu trei benzi până la nivelul hypermarket-ului Auchan, dar venind Dedeman acum, vom face patru benzi, și vom prelungi aceste patru benzi până la sensul giratoriu din afara orașului spre Carei. Dorim foarte repede să-i sprijinim pentru că în luna iulie, după cât am înțeles, doresc să-și deschidă magazinul mult așteptat de sătmăreni. Să stea liniștiți cei care au lansat zvonurile potrivit cărora Dedeman a plecat din cauza lui Coica. Dedeman a venit că i-a invitat Coica aici, am avut negocieri cu ei de aproape opt luni, au acceptat să vină în Satu Mare în detrimentul municipiilor Oradea sau Zalău”, a precizat Coica.

coica sedinta CL Satu Mare

Tot în cadrul ședinței de azi, consilierii locali au aprobat comisia de soluţionare a contestaţiilor privind selecţia proiectelor cu finanţare nerambursabilă din fonduri alocate Centrului Cultural ”G.M. Zamfirescu”. Din această comisie fac parte viceprimarul Radu Roca, consilierii locali Manuela Rogoz, Adrian Micle, Kiss Iosif și Szocs Peter, precum și contabilul Centrului Cultural ”GM Zamfirescu”, Ciprian Muntean.

40 comentarii

 1. Unu' Răspunde

  Serios?!? coi-ca I-a adus pe dedemani în Satu Mare?
  Io credeam ca setea de profit …
  Bravo mă, coi-ca …

  • marian Răspunde

   Felicitari primarului pentru initiativa!

  • viruta Răspunde

   Cum va mai supara adevarul! Nu ar trebui sa ne supere oameni ca si actualul primar ,care , intr adevar a atras investitori in oras.

 2. Vlad Tepes Răspunde

  Aceasta copie de primar cu firma psd asist srl nu au fost instare sa termine cele doua sensuri de asfaltat nici pana in ziua de azi, plus ca au asfaltat dupa au spart si tot asa si vine sa ne promita 4 benzi? Nici el nu crede asa ceva :)) rusine sa va fie daca stiti ce este aceiea

  • Unu' Răspunde

   Ba, io-l cred! Că doară numa’ așa pot să mai sugă niște bani de la buget!
   Or făcut kilometrul ăla de la semafor până la Auchan mai scump decât a costat un kilometru de autostradă în Bulgaria, doar că calitatea lasa mult de dorit!

 3. Dicu Răspunde

  Inca un viitor proiect de succes initiat de primarul nostru! Felicitari si mult succes in alegeri!

  • Eu Răspunde

   Ba Dicule , din cauza astora ca tine mergem ca dracu tot timpu , ce ai omule ? Ce proiecte ? Mult succes la ce ? Sa isi faca bou cabinete ?? Ba tu vezi cum arata orasu asta ?? Ca un mare cacat ! Numai drumuri sparte,carpite,denivelate ! Un cacat de om e asta ma ! Cu parere de rau da unguru o facut ceva !

  • Unu' Răspunde

   Cum poți trăi cu duhoarea din gură după atâta lins în cur? Familia te mai suportă? Sau poate că nici nu ai …

 4. Claudiu Răspunde

  Ma bucur sa aud asta! Chiar era nevoie de o largire a drumului! Felicitari domnule prinmar!

  • Unu' Răspunde

   Cum poți trăi cu duhoarea din gură după atâta lins în cur? Familia te mai suportă? Sau poate că nici nu ai …

 5. Alexandra Răspunde

  In sfarsit un primar care stie ce e de facut cu acels drum! Felicitari!

  • Unu' Răspunde

   Cum poți trăi cu duhoarea din gură după atâta lins în cur? Familia te mai suportă? Sau poate că nici nu ai …

 6. Anita Răspunde

  Foarte bine gandit acest proiect, dublu avantaj !

 7. doru Răspunde

  Minciuni ,doar minciuni iar delirează olteanul .
  Nu mai primești voturi Dorele ești praf.

  • mariana Răspunde

   Da cand o sa mergi la cumparaturi la Dedeman aici in orasul tau si nu in altul, atunci nu o sa spui ca delireaza.De la mine o sa primeasca votul!

   • Evelin Răspunde

    Prima data ar trebui sa faca drumuri le ce avem ! Daca prind o groapa imi sparg roata! Asta ar fi important nu prostiile! Si acuma foarte frumos o facut drumul careiului!

   • Eu Răspunde

    In loc sa faci vanzari la vanzatori din judet , mergeti toti ca prostii la straini ! Te miri ca in Ro nu este niciodata nimic … du te la dedeman , sariti toti ca prosti pe calitate anapoda ca va prinde cu preturile mici !:))

   • Unu' Răspunde

    Cum poți trăi cu duhoarea din gură după atâta lins în cur? Familia te mai suportă? Sau poate că nici nu ai …

 8. puți primarul Răspunde

  Iar invoca mincinosul ăsta de Coica romanismulși pe nebuna de soacra unguroaica, ba oltene nu te mai votează romanii înveci ai nenorociț orașul.

 9. Pampalini Răspunde

  Eu cred cã Satu Mare mai degrabã ar avea nevoie de un al treilea pod mai bine zis de al treilea şi al patrulea pod + o centurã! care sã ocoleascã Sãtmarul.
  Drumurile cum aratã şi în municipiu… Vai ş-amar.
  Garaje doborâte pt. ce? Doborâte degeaba. Ba mai bine zis nu degeaba, sã fie plãtibile şi restu locurilor de parcare. Brv!
  Spitalele stau cum stau, dar cabinetele Coica se-nmulţesc
  Şi-acum vin dumnealor cu lãrgirea unor secvenţe de drum, sã astupe gura oamenilor.
  Pãi…

  • Eu Răspunde

   Cred ca esti singuru care mai vb ceva bun , restu tind sa cred ca sunt din Bucuresti si nu au fost niciodata aici !

 10. Tibor Tempfli Răspunde

  Si asta este o momeala ca parcariile din M17,Carpati 1si2

 11. Tibor Tempfli Răspunde

  Si asta este o momeala ca parcariile din M17,Carpati 1si2

 12. Csordas Cristian Răspunde

  Eu unu prefer sa nu Mai inceapa nimik.din motive bine determinate.drept dovada.

 13. Csordas Cristian Răspunde

  Nu ca as avea ceva personal cu domnu primar.dar mizeria .si timpul lung a terminarii soselei te face sa te muti in alta Tara.

 14. Florinel Răspunde

  Nu sunt in stare sa faca trotuarul pe drum carei de 2 ani si o sa faca drum cu 4 benzi!!!!nici de poanta nu este buna…
  cei care mai scriti asemenea articole poate va deplasati pe drum Carei sa vedeti in ce strare este!!!!!!!

 15. Florinel Răspunde

  mariana ,vezi ca coica divorteaza,poate il iei de barbat si va mutati la olteni…am auzit ca se cauta oameni ca domn Coica acolo..

 16. laurentiu Răspunde

  Foarte bine ca vine DEDEMAN si KAUFLAND isi mai deschide un magazin. Asta inseamna si locuri de munca si investitii ale unor firme tari!Normal ca cei care nu au facut nimic in viata lor- contracandidati- carcotesc, ce sa faca si ei saracii 🙂

  • Unu' Răspunde

   Cum poți trăi cu duhoarea din gură după atâta lins în cur? Familia te mai suportă? Sau poate că nici nu ai …

 17. Nits Janos Răspunde

  Citind articolul prezentat, cred că merită de a face câteva precizări:

  1. Conform HCL nr. 9 din 02.02.2012 – DALI –”Modernizare Drum Carei)” pe toată porțiunea (3,040 km) deci inclusiv zona în fața investiției în lucru pentru Dedeman, este prevăzut cu 4 (patru) benzi de circulație, cu câte 2 benzi pe sens cu un cost aprobat de 25.981.420 lei. Deci nu recent s-a descoperit că se vor face 4 benzi (și nici de cum 4 benzi pe sens).
  2. Pentru terenul pe care construiește Dedeman, a fost aprobat un PUZ cu HCL nr. 92/2009 cu denumirea ”Complex comercial STOP SHOP în municipiul Satu Mare”, pe o suprafață totală de 99300 mp (38300 mp intravilan și 61000 mp extravilan). Beneficiarul PUZ-lui a fost SC SAM FMZ SRL Clul Napoca. Odată cu aprobarea PUZ-lui s-a aprobat introducerea în intravilan a celor 61000 mp din extravilan. Tot în acest PUZ s-a prevăzut un viitor schimb de teren între primaria și beneficiar (pentru realizarea sensului giratoriu și lărgirea Drumului Carei în zona respectivă – situația de care s-a ținut cont la elaborarea DALI Modernizare Drum Carei – HCL nr. 9/02.02.2012). Datorită recesiuni, aceasta investiție nu s-a mai realizat.
  3. Recent, Dedeman a cumpărat acest teren pentru realizarea investiției preconizate de dânșii. Pentru reglementarea situației propuse în PUZ-ul aprobat cu HCL nr.92/2009 și totodată pentru a crea condiții pentru realizarea investiției ”Modernizare Drum Carei” s-a trecut la realizarea schimbului de teren prevăzit încă în PUZ-ul aprobat în 2009. Cu HCL nr. 50/2016 a fost aprobat un schimb de teren între Dedeman și Primăria Satu Mare (3649 mp pentru Primărie și 1303 mp ptr. Dedeman). Totodată s-au mai găsit două porțiuni de teren cu situație juridică neclare (230+442 mp), terenuri pentru care s-a aprobat prima inscriere în CF în ședința din 16.03.2016 al C.L., urmând ca după înscrierea în CF, Consiliul Local să aprobe modificarea HCL 50/2016 cu aceste suprafețe. În final Primăria primește 3649 mp, iar Dedeman va primii 1985 mp, iar Primăria poate realiza modernizarea Drum Carei în conformitate cu proiectul aprobat.
  4. Din cele prezentate mai sus cam rezultă destul de clar, că nu Dl Primar a inventat cele 4 benzi, iar negocierile de 8 luni, au fost probabil pentru achiziționarea terenului. Cred că pentru Dedeman a fost foarte avantajos faptul, că a existat o documentație urbanistică aprobată pentru teren, economisind cca 5-6 luni (cât durează aproximativ aprobarea unui PUZ).

 18. ardelean Răspunde

  Cum domnule Nits, primarul ne minte? Nu el a adus aici dedeman-ul? Nu el s-a gandit la patru benzi pe sens? Nu el e lumina orasului acesta?

 19. ardelean Răspunde

  Dar o pista de biclete pe Lucian Blaga nu aveti in plan? Desigur, asfaltata tot de Tehnic Asist?

 20. larisa pop Răspunde

  Ajunge domnule COICA cu minciunile, ajunge ne-am saturat , din vara vrem ceva nou ca pre ti-ai batut joc de satmareni, cu alte cuvine dispari

 21. Mobilserv.ro Răspunde

  Servicii gratuite + deblocare oficiala telefoane pe baza de IMEI.
  Mai multe detalii pe http://www.mobilserv.ro

 22. Laszlo Bran Răspunde

  masini noi costuri zero:)

 23. mirela Răspunde

  Era culmea sa nu apara invidiosi pe primar ca a adus DEDEMAN(unii barfeau ca nu mai vine 🙂 ).Acum e problema cu vine! :). Sunteti penibili!

  • Unu' Răspunde

   Cum poți trăi cu duhoarea din gură după atâta lins în cur? Familia te mai suportă? Sau poate că nici nu ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.