PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șantierul parcărilor din Micro 17. Se lucrează intens la amenajarea acestora (FOTO)

De mai bine de o săptămâna au fost demarate lucrările de amenajare a parcărilor din cartierul Micro 17.  Cu toate că astăzi este sâmbătă, încă de dimineață, de la ora 7.30, cei care locuiesc în acest cartier au putut auzi picamerele și zgomotele făcute de utilajele grele, însă nimeni nu a avut nimic de obiectat. Toți își doresc ca aceste parcări, care aduc după sine și o înfrumusețare și reabilitare a curților blocurilor, să fie terminate cât mai repede cu putință.

Se lucrează intens pe strada Crișului (M1), strada Belșugului (M6 și M7), dar și pe strada Păuleștiului, colț cu Jubileului. Sunt executate lucrări de excavare, decapare, tasare, este spart betonul cu picamerul, acolo unde este cazul.

În urma amenajărilor ce urmează a fi făcute potrivit proiectului, numărul parcărilor în zonele vizate va crește cu aproximativ 30%, adică se va ajunge la aproximativ 1.300 de locuri de parcare. De asemenea, vor fi realizate legături mai multe între parcări şi alei pentru a nu fi zone închise, precum și spaţii verzi, spaţii pentru biciclişti şi pietoni.

Se estimează că lucrările vor fi finalizate în cel mult două luni.

Valoarea totală a investiției în cartierele Micro 17, Carpați I și Carpați II se ridică la circa 8,3 milioane de lei.