PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Atitudini antisindicale la Draxlmaier Satu Mare. Scrisoare către patronatul din Germania!

Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Cablaje (SLLC), care intenţionează să îşi deschidă o filială în fabrica Draxlmaier Satu Mare, consideră că se confruntă cu o atitudine ostilă, antisindicală şi ilegală.

Vicepreşedintele SLLC, Gheorghiţă Bica, a informat că va transmite o notă scrisă conducerii din Germania prin  care solicită încetarea imediată a acestei acţiuni.

“S.L.L.C are convingerea că onor compania Draxlmaier în toate investițiile sale și-a asumat respectarea codului de conduită privitor la multinaționale al OECD care printre altele cuprinde și elemente ce garantează exercitarea dreptului la liberă asociere. Pe cale de consecință, S.L.L.C va întreprinde urmatorul demers: Vom adresa o notă scrisă Draxlmaier Germania informând conducerea companiei despre atitudinile ostile, antisindicale și ilegale ale ale conducerii Draxlmaier Satu Mare împreună cu așa ziși Reprezentanți ai Salariaților , cu “binecuvântare” , ” oblăduirea” și “acordul tacit” a directorului Sorin Ghită , cerând partenerului german să dispună încetarea imediată a acestei atitudini”, a precizat Gheorghe Bica.

Zilele trecute a fost deschisă la Satu Mare o celulă a Sindicatului Lucrătorilor din Cablaje. Preşedintele BNS Satu Mare, Mircea Miclăuş, a declarat pentru PortalSM că sunt mai mulţi angajaţi care s-au înscris în sindicat.

În cursul zilei de joi, aceştia au fost chemaţi la o discuţie de conducerea fabricii din Satu Mare, unde li s-a prezentat un filmuleţ despre greva de la Piteşti, cu oamenii în stradă şi scandări, protest în urma căruia au fost concediate 200 de persoane.

Oamenii spun că nu s-au făcut direct presiuni pe ei să renunţe la sindicat, dar li s-a indus ideea că şi la Satu Mare s-ar putea face concedieri dacă se va ajunge la asemenea proteste.

Lucrurile vor fi clarificate după Paşte, când la Satu Mare va sosi vicepreşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Cablaje, Gheorghiţă Bica, cu intenţia clară de a înfiinţa un sindicat.