Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

Atitudini antisindicale la Draxlmaier Satu Mare. Scrisoare către patronatul din Germania!

ponta draxlmaier satu mare (4)Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Cablaje (SLLC), care intenţionează să îşi deschidă o filială în fabrica Draxlmaier Satu Mare, consideră că se confruntă cu o atitudine ostilă, antisindicală şi ilegală.

Vicepreşedintele SLLC, Gheorghiţă Bica, a informat că va transmite o notă scrisă conducerii din Germania prin  care solicită încetarea imediată a acestei acţiuni.

“S.L.L.C are convingerea că onor compania Draxlmaier în toate investițiile sale și-a asumat respectarea codului de conduită privitor la multinaționale al OECD care printre altele cuprinde și elemente ce garantează exercitarea dreptului la liberă asociere. Pe cale de consecință, S.L.L.C va întreprinde urmatorul demers: Vom adresa o notă scrisă Draxlmaier Germania informând conducerea companiei despre atitudinile ostile, antisindicale și ilegale ale ale conducerii Draxlmaier Satu Mare împreună cu așa ziși Reprezentanți ai Salariaților , cu “binecuvântare” , ” oblăduirea” și “acordul tacit” a directorului Sorin Ghită , cerând partenerului german să dispună încetarea imediată a acestei atitudini”, a precizat Gheorghe Bica.

Zilele trecute a fost deschisă la Satu Mare o celulă a Sindicatului Lucrătorilor din Cablaje. Preşedintele BNS Satu Mare, Mircea Miclăuş, a declarat pentru PortalSM că sunt mai mulţi angajaţi care s-au înscris în sindicat.

În cursul zilei de joi, aceştia au fost chemaţi la o discuţie de conducerea fabricii din Satu Mare, unde li s-a prezentat un filmuleţ despre greva de la Piteşti, cu oamenii în stradă şi scandări, protest în urma căruia au fost concediate 200 de persoane.

Oamenii spun că nu s-au făcut direct presiuni pe ei să renunţe la sindicat, dar li s-a indus ideea că şi la Satu Mare s-ar putea face concedieri dacă se va ajunge la asemenea proteste.

Lucrurile vor fi clarificate după Paşte, când la Satu Mare va sosi vicepreşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Cablaje, Gheorghiţă Bica, cu intenţia clară de a înfiinţa un sindicat.

11 comentarii

 1. Eu Răspunde

  Sunt unul dintre anganatii drm satu mare care a semnat pentru sindicat iar joi am fost chemat impreuna cu colegi la sedinta cu reprezentantii salariatiilor, pur si simpu ni s-a pus in fata foaia pe care sa o semnam ca sa iesim din sindicat, care nu a vrut sa semneze i s-a zis nu e bine ce faci(amenintare directa), in firma drm daca vor sa scape de tine te muta pe banda si atata te preseaza pana pleci din fabrica. In drm e la fel ca si in perioada comunista(pumnu in gura). Vrem sindicat la satu mare

 2. Pasa Răspunde

  In hala doi de la drm se fac presiuni de la toti sefii pe muncitori ca sa renunte la sindicat, langa mine sefa de echipa a stat doua ore ca sa ma convinga sa renunt si i-am zis ca nu si m-am amenintat ca ma muta pe banda. Rusine conducerii drm

  • colega Răspunde

   da asa este adevarat pe mai muliti a menintat si din pacat multi a semnat,de frica si nu de buna voie

 3. Pop Ioan Răspunde

  Credeti ca cei din conducerea din Germania nu stiu despre acestea? Cei de acolo conduc,acestia din Satu Mare sint doar niste marionete,fac ceea ce l-i se dicteaza.Altfel zboara.

  • nopsamos Răspunde

   Bine ca ne-ai luminat Popica!

  • ANONIM Răspunde

   Interesant Pop Ioan nu numai o firma are Drm in Romania interesant ca numai in Satu Mare sint salari de rahat si cum trateaza sefi …. no comment . De ce in alte fabrici Drm din tara nu este asta interesant ? S-au reprezentanti salariatilor se tem ca o sa piarda suma cuvenita lor in fiecare luna ? Daca nu ai ce sa dagi sub covor nu ai de ce sa te temi eu asa cred . De ce nu dau ocazia sa faca ceva sindicatul pentru noi simpli muncitori ?????

 4. sm Răspunde

  Din pacate la drm satu mare te jupoaie de viu daca esti muncitor ! Daca ai cunostinte la birou ai loc de munca usor. Sigur astea nu vor sindicat, ca ar pierde locul bun , unde nu fac altceva decat se joaca la telefon. Azi maine vor fi mai pulti muncitori inderect productivi decat producatori la care tot se ridica norma.

 5. supermanul Răspunde

  Eu am fost angajat la TESA!
  si de ce am plecat?
  Din cauza gunoiului de Ghita!!!
  Ca a venit in firma si a inceput sa bata joc de oameni mariri salariale egale cu 0
  Oltean imputit al dracului!!!!

 6. Giorgio Giorgio Răspunde

  Este foarte adevatat,ca in aceasta firma sa incercat in vara trecuta sa se formeze acel sindicat dar cei din conducere si ajutati de reprezentanti salariatiilor au incercat santajarea si chiar amenintarea angajatilor pentru a nu se inscrie la acel grup. In lipsa unui numar de 50plus1 nu sa putut face nimic pentru ca reprezentanti salariatilor au stat in parcare pentru a observa persoanele care ia legatura cu cei din sindicat. Stateau precum ciobani langa oi..

 7. Romanul Răspunde

  Majoritatea din conducerea DRM-ului sunt niste habarnisti, ajunsi pe pile si relatii. Sunt mai multi oameni in productie mai capabili decat cei din conducere, care sunt blocati in munca de jos, neavand posibilitatea de avansare. Mi se pare penibil ca seful tau de echipa sa n-aiba nici diploma de bac, iar Inginera/Inginerul sa nu stie folosi un PC sau macar o limba straina, majoritatea sunt rupti ramasi de la comunism, ajunsi la functie din nou pe pile. Iar legat de DRM Germania sa nu uitati ca noi suntem forta de munca ieftina, un neamt nu lucreaza in Germania pentru 250 de euro salar, eventual 2500. Atata timp cat va exista acest avantaj pentru straini, muncitorii romani vor suferi salarial, iar moral sufera din cauza prostiei romanesti. Cand ajunge romanu la putere, ai dat de dracu. Vorbesc din o luna de DRM, e suficient sa observi in ce hal e fabrica respectiva.

  • obiectiv Răspunde

   In primul rand raman surprins ca nu faci greseli gramaticale si mai inghegi si cateva idei corecte.Felicitari si nu pierde speranta de a ajunge la ,,birou”, daca iti doresti asa mult vei reusi daca-ti accepti conditia prezenta.Pe de alta parte,numai intr-o fabrica de genul asta poti ajunge de pe banda sef de sectie.Trebuie determinare,nervi tari,putere de munca nu sofisticarii.Daca ai o meserie du-te si practica acea meserie nu merge la Drexi unde fiecare viseaza sa ajunga la birou doar pt.ca stie sa lucreze cu calculatorul.Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.