PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Coica explică de ce au plecat angajaţii: Salarii mai bune şi ameninţări (VIDEO)

Primarul Dorel Coica i-a răspuns astăzi, într-o conferinţă de presă contracandidatului său Kereskenyi Gabor, cu privire la acuzaţiile aduse despre plecarea unor specialişti din Primărie.

Potrivit primarului, Horea Moţiu a plecat din Primărie pentru că a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate deoarece “a fost băgat în tot felul de chestii interesante pe timpul lui Kereskenyi“.

Andreea Koncz ar fi plecat de la un salariu fix la salariu mult mai mare în mediul privat.

Edilul a explicat că arhitecta Alexandra Başa ar fi plecat din Primărie deoarece a fost ameninţată de Tiberiu Gunthner, pentru a-şi recupera anumiţi bani de pe vremea fostului primar Iuliu Ilyes, proiect la care s-a renunţat.

Dl. Gunthner nu şi-a făcut bine treaba pe timpul dlui Ilyes, nu a depus toate documentele la dosar. Dl. Ilyes a plecat şi l-a lăsat cu ochii în soare. După ce au am ajuns primar şi am adus-o pe Alexandra, dl. Gunthner a venit  la mine să-i dăm banii pe care-i datora fostul primar Ilyes. A avut tupeul şi nesimţirea, dl. Gunthner, să spună funcţionarilor din primărie că ar fi bine să facă documentele, să le antedateze, să le pună la dosar pentru ca dânsul să-şi poată scoate banii de la noi. Dl. Gunthner, cu nesimţirea cunoscută, s-a dus, lipsit de orice bun simţ, peste Alexandra Başa în birou şi a ameninţat-o, a înjurat-o, a terfelit-o, a făcut-o în fel şi chip. Fata a început să plângă, s-a speriat, a venit la mine, şi m-a întrebat ce să facă. Am reglementat acest lucru şi am sfătuit-o să facă plângere penală împotriva lui, pentru că dl. Gunthner şi-a permis, în calitatea lui de membru marcant UDMR şi de consilier viitor al lui Kereskenyi, să ameninţe o femeie, să o înjosească, să o înjure ca la uşa cortului“, a spus primarul.

Coica a precizat că în aceste condiţii Alexandra Başa s-a supărat şi a plecat din Primărie la o firmă privată, unde câştigă mult mai bine.

Referitor la Florin Criste, primarul a spus că este unul dintre cei mai capabili ingineri pe care îi are Primăria, dar care s-a suspendat pentru o perioadă din funcţie pentru a lucra la un alt proiect, însă a revenit la administraţia municipală.