PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dorel Coica și-a prezentat noua echipă pentru Primărie. Ce le cere primarul sătmărenilor

Dorel Coica și-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, noua sa echipă pentru Primărie și Consiliul Local și speră că, în această formulă, PSD va câștiga la Satu Mare alegerile din 5 iunie. Tot cu această ocazie a prezentat și comisiile din care vor face parte fiecare consilier propus.

”Avem oameni de foarte bună calitate, profesioniști, vrem să acoperim toate comisiile care vor fi în viitorul legislativ al Consiliului Local. Am început lista cu primarul și viceprimarul. Noi sperăm să nu ocupăm doar funcțiile de consilier local, și după dorința noastră poate o să fim primar și Radu Roca va face parte din echipa mea. Pe lista noastră se află și foarte mulți tineri și foarte multe femei”, a spus Coica.

Continuând prezentările, Dorel Coica a spus că avocatul Silviu Sumlaș, alături de Mihai Ciorbă, vor face parte din Comisia juridică, Comisia de prognoze economice – Adrian Micle, Comisia de Urbanizare – Octavian Ardelean și Radu Sângeorzan, Comisia Servicii Publice și Comerț – Eniko Glodean, Comisia de Sănătate – Dumitru Fanea, Comisia de Învățământ – Mariana Sălăjan. Din echipa PSD mai fac parte Radu Roca, Ciprian Crăciun, Manuela Rogoz, Alina Fulga și Ionuț Bujor.

Tot cu această ocazie, Dorel Coica a mai spus că, având această echipă, va reabilita, până în 2020, toate unitățile școlare din municipiul Satu Mare.

”Vom merge pe aceeași linie, a noastră, a consilierilor PSD, să investim foarte mult în învățământ. Avem o echipă completă, cu tineri bine pregătiți, suntem foarte ambițioși, și o să cerem electoratului, în viitoarea campanie electorală, să ne voteze, dorim să avem un număr consistent de consilieri pentru a putea lua o decizie în Consiliul Local și dorim să eliminăm ceea ce s-a întâmplat în ultimi doi-trei ani, adică acele blocaje a unui grup etnic care, efectiv, nu au vrut să dea drumul la dezvoltarea și modernizarea acestui oraș. Dacă cetățenii consideră că am fost un primar bun și mi-am făcut treaba și își spun speranțe că și în al doilea mandat al meu voi face lucruri bune, o să am nevoie să-mi dea și mulți consilieri pentru ca să nu mai trebuiască să depindem în Consiliul Local de un vot. Să nu uite populația că este un singur tur de scrutin, și ar fi foarte bine să ne prezentăm la vot în număr foarte mare pentru că riscăm ca a doua zi să ne trezim cu un primar care nu o să fie agreat sau care nu va dori dezvoltarea orașului ci înfrânarea orașului, sau chiar să înceapă din nou cu retrocedări sau cedări de clădiri”, a mai spus Dorel Coica.