După cum spunea însăși Andreea Paul, la cinci ani distanță după lansarea primului său volum dedicat femeilor, și anume ”Forța politică a femeilor”, astăzi propune, în oglindă, o nouă abordare curajoasă, inedită, unică pentru Europa Centrală și de Sud-Est, numită ”Forța economică a femeilor”. Cartea vizează antreprenoriatul feminin din toată România, dar cuprinde și mărturii autentice de business românesc sătmărean.
”Două doamne s-a alăturat acestui demers și ne-au istorisit urcușurile, coborâșurile, greutățile mediului de afaceri, dar, în definitiv, este o carte despre soluții și nu despre probleme. Munca și visul sunt cele două motorașe care au dat aripi și curaj acestor două doamne să devină independente financiar și să se îngrijească și de familiile celorlalți prin locurile de muncă create prin ideile lor de afaceri”, a mai spus coordonatorul cărții.
Cele două doamne despre care vorbește Andreea Paul sunt Angelica Cuibuș, femeie de afaceri din Negrești-Oaș, și Daniela Ciocan, proprietara Complexului Ankora, care au descris în cartea coordonată de deputatul de Oaș, experiența lor în business.
Structurată în trei părţi, cartea dezvăluie istoricul business-ului feminin românesc, realităţile şi provocările economice ale femeilor în România actuală, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, instrumentele de sprijinire şi politicile publice de interes pentru antreprenoriatul feminin. Recomandările sunt deosebit de utile pentru femeile care doresc să pornească o afacere.
”Totodată, în acest volum a fost găsit şi răspunsul la întrebarea: câte femei au reuşit în competiţia feroce a mediului de afaceri sătmărean? 36% din antreprenoriatul sătmărean este de gen feminin. Judeţul Satu Mare se află pe locul 25 în ţară din perspectiva numărului de locuri de muncă create de către doamnele antreprenoare”, a mai spus deputatul Andreea Paul.