Ultima actualizare: ieri, 16:08
Locale

Forța economică a femeilor, în viziunea Andreei Paul. Deputatul de Oaș și-a lansat cartea la Satu Mare (FOTO)

lansare carte adreea paulDeputatul de Oaș, Adreea Paul, și-a lansat azi la Satu Mare cartea intitulară ”Forța economică a femeilor”, a cărei coordonator este. Evenimentul, la care au participat antreprenoare de succes din Satu Mare, prieteni și apropiați ai autoarei cărții, s-a desfășurat în incinta publică de la parterul clădirii Ankora (fostul Grand Mall).

După cum spunea însăși Andreea Paul, la cinci ani distanță după lansarea primului său volum dedicat femeilor, și anume ”Forța politică a femeilor”, astăzi propune, în oglindă, o nouă abordare curajoasă, inedită, unică pentru Europa Centrală și de Sud-Est, numită ”Forța economică a femeilor”. Cartea vizează antreprenoriatul feminin din toată România, dar cuprinde și mărturii autentice de business românesc sătmărean.

”Două doamne s-a alăturat acestui demers și ne-au istorisit urcușurile, coborâșurile, greutățile mediului de afaceri, dar, în definitiv, este o carte despre soluții și nu despre probleme. Munca și visul sunt cele două motorașe care au dat aripi și curaj acestor două doamne să devină independente financiar și să se îngrijească și de familiile celorlalți prin locurile de muncă create prin ideile lor de afaceri”, a mai spus coordonatorul cărții.

Cele două doamne despre care vorbește Andreea Paul sunt Angelica Cuibuș, femeie de afaceri din Negrești-Oaș, și Daniela Ciocan, proprietara Complexului Ankora, care au descris în cartea coordonată de deputatul de Oaș, experiența lor în business.

Structurată în trei părţi, cartea dezvăluie istoricul business-ului feminin românesc, realităţile şi provocările economice ale femeilor în România actuală, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, instrumentele de sprijinire şi politicile publice de interes pentru antreprenoriatul feminin. Recomandările sunt deosebit de utile pentru femeile care doresc să pornească o afacere. 

”Totodată, în acest volum a fost găsit şi răspunsul la întrebarea: câte femei au reuşit în competiţia feroce a mediului de afaceri sătmărean? 36% din antreprenoriatul sătmărean este de gen feminin. Judeţul Satu Mare se află pe locul 25 în ţară din perspectiva numărului de locuri de muncă create de către doamnele antreprenoare”, a mai spus deputatul Andreea Paul. 

8 comentarii

 1. miuta Răspunde

  Da eminentele cenușii ale partidului:Cosma, Blidar ,Romeo și alți pârliți unde sunt madame?

 2. miuta Răspunde

  Doina fii atenta facem poze atenție! !!!!

 3. Nosa Răspunde

  Băi ce înseamnă sa-ți între DNA-ul in casa .Laura Bota arată ca o mumie egipteană .Nasol ,dar totul pe lumea asta are un preț.

 4. Gigi Răspunde

  Fantastic,cine il sfatuia pe Boc sa taie salarii

 5. Dorin Maurer Răspunde

  Dorin Maurer
  Daniela Culic, chiar nu ai nicio jena sa apari langa Andrea Paul. Acum 4 ani am solicitat de la tine o situatie privind agricultura judetului Satu Mare, pentru o sedinta de partid, la Valea Mariei ( Partid din care Andrea si acum face parte.). Tu, doar pastoresti " Camera de Comert , Industrie si Agricultura " Satu Mare. De frica cuiva !!!!! nu ai mai raspuns la telefon in momentul in care trebuia sa ne furnizezi datele.

 6. ciolan Răspunde

  Zero barat 0000 atat cartea cat si fosaiala asta de deportata cica de oas, oricum din toamna nu mai auzim de ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.