PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD anunţă că îi retrage sprijinul politic lui Nicolae Bura şi se poziţionează împotriva lui Ştef

Consilierul judeţean Vasile Ciocan a anunţat în şedinţa de astăzi că grupul PSD îi retrage sprijinul politic managerului public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, care a trecut la ALDE.

Grupul politic de consilieri PSD din Consiliu retrage sprijinul politic pentru funcţia pe care o deţine în Consiliul Judeţean“, a spus Ciocan.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a declarat că această funcţie, de manager public al județului Satu Mare, nu este una politică.

Nu este o funcţie politică. Trebuie să vă informez dacă nu ştiţi. Uitaţi-vă pe lege vă rog frumos. Este o funcţie contractuală, intră în atributul preşedintelui Consiliului Judeţean, eu în momentul în care mi-am asumat acest lucru m-am gândit la competenţa d-lui Bura, nu m-am gândit la alte lucruri“, a declarat Ştef.

Tot Vasile Ciocan l-a luat la întrebări pe preşedintele Adrian Ştef referitor la situaţia drumului spre Homoroade, precizând că intervenţia colegului său de la PNL nu a sensibilizat lucrurile.

Au existat întrebări multe legate de drumul Satu Mare – Homoroade- Hodişa – Socond – Supur, în lungime de 49 km, proiect care se află în curs de licitaţie. Prima intervenţie, cea a d-lui Cozma, nu a sensibilizat prea mult lucrurile, ele au rămas tot în stadiul acela de explicaţie legală“, a spus Ciocan.

Preşedintele Adrian Ştef a declarat că nu face presiuni pe Comisia de licitaţie, oricât de mult îşi doreşte orice primar sau om politic, şi lasă procedura să se desfăşoare normal. Cel mai probabil procedura va fi finalizată în cursul lunii mai.

Oarecum în sprjinul lui Ciocan, dar ironic, a intervenit şi consilierul PNL Alexandru Panea, care a spus că “s-a trezit cam târziu”. El şi-a încheiat intervenţia cu o întrebare retodică: “Oare USL mai există la Satu Mare?”