PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Refugiați la Satu Mare? Sunt sătmăreni care susțin că i-au văzut

Mai mulți sătmăreni susțin că au văzut refugiați la Satu Mare. Un martor ocular spune că, în două zile diferite, adică vineri, săptămâna trecută, și luni, au văzut niște bărbați, care păreau a fi arabi, coborând în stația de vizavi de Unio din autocarele Fany ce venea de la Cluj.

”Vineri, în jurul orei 19.00, m-am întors de la muncă cu autobuzul. Am coborât în stația de autobus de vizavi de Unio. Întâmplarea face că, exact în acel moment, în stație a ajuns și autocarul Fany de la Cluj. Din el au coborât mai multe persoane printre care și doi bărbați, în jur de 30-35 de ani, ce păreau a fi din țările arabe. Nu erau foarte bine îmbrăcați, păreau chiar cu haine murdare, și avea câte o sacoșă în spate. Au pornit încet spre Podul Decebal. L-a un moment dat au oprit un tânăr pe care l-au întrebat ceva în engleză, după care cei doi și-au continuat drumul”, spune sătmăreanul, care mai susține că același lucru au văzut și colegii lui de muncă.

Într-o altă zi, luni, martorul susține că a văzut coborând, din același autocar, o altă persoană, ce părea a fi tot din țările arabe, în jur de 30 de ani, cu sacoșă în spate. A urmat, culmea, același traseu, butonând telefonul.

Cel puțin după traiectoria lor, se pare că cele trei persoane căutau aceeași locație din Satu Mare. Nu este exclus ca, în același fel, la Satu Mare să mai fi ajuns și alte persoane din țările arabe ce pot fi chiar refugiați.

Se vehiculează tot mai insistent ipoteza potrivit căreia refugiații vin rând pe rând la Satu Mare urmând ca mai apoi să încerce să treacă granița în Ungaria, ținând cont de faptul că la frontiera dintre Serbia și Ungaria acest lucru este practic imposibil din cauza gardului ridicat de autoritățile maghiare.