Ultima actualizare: azi, 12:36
DRM
Locale

Refugiați la Satu Mare? Sunt sătmăreni care susțin că i-au văzut

imigranti-refugiatiMai mulți sătmăreni susțin că au văzut refugiați la Satu Mare. Un martor ocular spune că, în două zile diferite, adică vineri, săptămâna trecută, și luni, au văzut niște bărbați, care păreau a fi arabi, coborând în stația de vizavi de Unio din autocarele Fany ce venea de la Cluj.

”Vineri, în jurul orei 19.00, m-am întors de la muncă cu autobuzul. Am coborât în stația de autobus de vizavi de Unio. Întâmplarea face că, exact în acel moment, în stație a ajuns și autocarul Fany de la Cluj. Din el au coborât mai multe persoane printre care și doi bărbați, în jur de 30-35 de ani, ce păreau a fi din țările arabe. Nu erau foarte bine îmbrăcați, păreau chiar cu haine murdare, și avea câte o sacoșă în spate. Au pornit încet spre Podul Decebal. L-a un moment dat au oprit un tânăr pe care l-au întrebat ceva în engleză, după care cei doi și-au continuat drumul”, spune sătmăreanul, care mai susține că același lucru au văzut și colegii lui de muncă.

Într-o altă zi, luni, martorul susține că a văzut coborând, din același autocar, o altă persoană, ce părea a fi tot din țările arabe, în jur de 30 de ani, cu sacoșă în spate. A urmat, culmea, același traseu, butonând telefonul.

Cel puțin după traiectoria lor, se pare că cele trei persoane căutau aceeași locație din Satu Mare. Nu este exclus ca, în același fel, la Satu Mare să mai fi ajuns și alte persoane din țările arabe ce pot fi chiar refugiați.

Se vehiculează tot mai insistent ipoteza potrivit căreia refugiații vin rând pe rând la Satu Mare urmând ca mai apoi să încerce să treacă granița în Ungaria, ținând cont de faptul că la frontiera dintre Serbia și Ungaria acest lucru este practic imposibil din cauza gardului ridicat de autoritățile maghiare. 

6 comentarii

 1. unu Răspunde

  Pai daca vedeți de ce nu luați atitudine si sunați la politie sau poliția de frontieră etc si apoi vreți ca instituțiile să vă apere dacă nu colaborați ? Tot așa se întâmplă și la infracțiuni grave ex furturi violente etc

  • doi Răspunde

   Pai de unde sa stii cine sunt si ce hram poarta? Poate sunt turisti, poate sunt in regula. Cum sa te iei de un om care coboara dintr-un autocar dupa o cursa pentru care a cumparat bilet?
   Eu am vazut doi pe Calea Traian, un baiat si o fata, de vreo 20 de ani amandoi, cu rucsace in spinare si care se uitau cam nedumeriti in toate partile, nu parea sa stie incotro vor sa mearga… Dar cum sa stii ca sunt migranti? Cu ce drept si in ce baza sa sesizezi autoritatile?

 2. bb Răspunde

  Peste frontiera trace cine vrea!!!:))tigari,refugiati..criminali…

  Haos!!

 3. George Răspunde

  Daca bine tin minte libera circulatie e garantata de o groaza de chestii oficiale. De ce judecati oameni de alta culoare/etnie care se deplaseaza liber prin oras? Asta e discriminare si indemn la ura si xenofobie.

 4. George Răspunde

  Si in plus, angajati alt redactor pentru stirile astea false, ca ‘L-a un moment dat’ nu se scrie asa…

 5. Joker7 Răspunde

  “Felicit” autorul acestui articol și îi propun să se gândească la un eventual titlu în presa din Italia, Spania sau Anglia în primii ani ai migrării populației din România la muncă în străinătate.

  Cum ar fi fost ca occidentalii să fi publicat atunci un articol cu titlul: ”Români la noi în oraș? Sunt localnici care susțin că i-au văzut”.

  O adevărată demonstrație de deontologie, vă felicit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Poliţia Locală va amenda şoferul care a parcat maşina deputatului Petric (VIDEO)

Primarul Dorel Coica a declarat astăzi că Poliţia Locală a primit temă de casă să-l amendeze pe cel care a...

Închide