PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Silaghi despre Zona Metropolitană: Nu ştiu să existe proiecte de 147 milioane euro

Deputatul ALDE Ovidiu Silaghi a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu ştie să existe proiecte europene în valoare de 147 de milioane de euro, lansând astfel un atac primarului Dorel Coica după ce edilul anunţase, în urmă cu doi ani, că are pregătite fişe de proiecte pentru această sumă.

Ovidiu Silaghi a reluat o declaraţie de-a sa din 7 ianuarie 2014, în urmă cu mai bine de doi ani, când spunea că planul extrem de ambiţios de 147,2 milioane de euro în Zona Metropolitană Satu Mare este imposibil de realizat în ciclul financiar 2014-2020, precizând că până acum nu s-a lansat nici măcar o axă de finanţare.

“Nu ştiu să existe proiecte pe rol în valoare de 147 milioane de euro pentru Satu Mare. De altfel  termenul de fişe de proiect nu există în nomenclatorul Comisiei Europene. Pe fonduri europene se lucrează cu proiecte care există sau nu există, nu cu fişe. Ştiţi dvs. să existe proiecte de 147 de milioane de euro? Eu ca cetăţean nu am realizat. Prin urmare hai să vedem fiecare ce ştie să facă, de ce este capabil şi la ce se pricepe“, a spus Silaghi.

De asemenea, Silaghi a precizat că nu a solicitat niciodată cetăţenia maghiară, dar că nici nu i-ar fi ruşine dacă ar avea-o.