PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Spitalul Judeţean Satu Mare amendat cu 5.000 de lei. Ce nereguli au fost constatate

Spitalul Judeţean Satu Mare a primit o amendă de 5.000 de lei de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, instituţie care a efectuat un control încrucişat dispus de Ministerul Sănătăţii.

Managerul Marcel Papici a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu au fost semnalate probleme deosebite, dar a fost întocmit un plan de conformare, iar într-un final instituţia a fost amendată cu 5.000 de lei.

“Acum două săptămâni s-a încheiat controlul DSP, acel control încrucişat, noi am avut o echipă de medici de la DSP Suceava, controlul s-a finalizat, din fericire  fără probleme deosebite, cu un program de conformare. Una dintre teme a fost remedierea unei probleme care am avut-o la un cabinet de la ambulator de la secţia exterioară Tăşnad, am şi rezolvat problema. O altă problemă a fost legată de prezenţa termometrelor în frigiderele din cadrul spitalului, pentru că e obligatoriu  să se poată indica temperatura indiferent ce depozitează frigiderele, şi această problemă am remediat-o, am comandat termometre şi le-am distribuit pe toate secţiile. O altă problemă a fost cea a secţiilor care necesită igienizări, şi în acest sens am prezentat bugetul şi faptul că avem în plan să renovăm atât la spitalul nou cât şi la spitalul vechi cam aproape toate secţiile, şi fiind o problemă care presupune disponibilitatea unor fonduri destul de semnificative au înțeles că acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta”, a declarat Papici.

Cele mai grave nereguli au fost constate la secţiile de chirurgie şi chirurgie plastică.

“Au semnalat, în linii mari, că sunt necesare igienizări, mai ales că ştim pe secţia de chirurgie şi chirurgie plastică saloanele nu au fost zugrăvite de mult, uşile nu au fost schimbate, geamurile pe unele secţii au probleme cu mecanismele de închidere. Sunt realităţi care se văd cu ochiul liber, nu încercăm să cosmetizăm nimic. Renovarea secţiilor a fost prioritatea nr. 1 pe care ne concentrăm şi avem ca şi plan de conformare tot anul acesta”, a mai spus managerul spitalului.

În ce priveşte investiţiile din acest an, Papici a precizat că secţia de Neurologie va fi modernizată, costul estimat fiind de 1.274.000 lei. Mai există încheiat un contract pentru înlocuirea tâmplăriei de lemn cu termopan,  la Oftalmologie şi Diabetologie sunt prevăzute igienizări în valoare de 200.000 lei, și mai există un acord cadru pentru renovările etajului I şi a parterului de la spitalul nou.