Ultima actualizare: ieri, 21:37
Locale

Spitalul Judeţean Satu Mare amendat cu 5.000 de lei. Ce nereguli au fost constatate

marcela papici spitalul judeteanSpitalul Judeţean Satu Mare a primit o amendă de 5.000 de lei de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, instituţie care a efectuat un control încrucişat dispus de Ministerul Sănătăţii.

Managerul Marcel Papici a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu au fost semnalate probleme deosebite, dar a fost întocmit un plan de conformare, iar într-un final instituţia a fost amendată cu 5.000 de lei.

“Acum două săptămâni s-a încheiat controlul DSP, acel control încrucişat, noi am avut o echipă de medici de la DSP Suceava, controlul s-a finalizat, din fericire  fără probleme deosebite, cu un program de conformare. Una dintre teme a fost remedierea unei probleme care am avut-o la un cabinet de la ambulator de la secţia exterioară Tăşnad, am şi rezolvat problema. O altă problemă a fost legată de prezenţa termometrelor în frigiderele din cadrul spitalului, pentru că e obligatoriu  să se poată indica temperatura indiferent ce depozitează frigiderele, şi această problemă am remediat-o, am comandat termometre şi le-am distribuit pe toate secţiile. O altă problemă a fost cea a secţiilor care necesită igienizări, şi în acest sens am prezentat bugetul şi faptul că avem în plan să renovăm atât la spitalul nou cât şi la spitalul vechi cam aproape toate secţiile, şi fiind o problemă care presupune disponibilitatea unor fonduri destul de semnificative au înțeles că acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta”, a declarat Papici.

Cele mai grave nereguli au fost constate la secţiile de chirurgie şi chirurgie plastică.

“Au semnalat, în linii mari, că sunt necesare igienizări, mai ales că ştim pe secţia de chirurgie şi chirurgie plastică saloanele nu au fost zugrăvite de mult, uşile nu au fost schimbate, geamurile pe unele secţii au probleme cu mecanismele de închidere. Sunt realităţi care se văd cu ochiul liber, nu încercăm să cosmetizăm nimic. Renovarea secţiilor a fost prioritatea nr. 1 pe care ne concentrăm şi avem ca şi plan de conformare tot anul acesta”, a mai spus managerul spitalului.

În ce priveşte investiţiile din acest an, Papici a precizat că secţia de Neurologie va fi modernizată, costul estimat fiind de 1.274.000 lei. Mai există încheiat un contract pentru înlocuirea tâmplăriei de lemn cu termopan,  la Oftalmologie şi Diabetologie sunt prevăzute igienizări în valoare de 200.000 lei, și mai există un acord cadru pentru renovările etajului I şi a parterului de la spitalul nou.

6 comentarii

 1. K Răspunde

  Din păcate sunt mult mai multe nereguli, decât cele sesizate. Sper sa va dați seama intr-o zi ca nu va Jucați cu sistemul de sănătate, pentru ca intr-o zi veți fi si voi in situația de a fi bolnav.

 2. eclere cu zeghe Răspunde

  din ce citesc eu inteleg urmatorul lucru:desi au fost amendati si sectia de chirurgie necesita o reabilitare totala nu este cuprins nicaieri in planul de anul acesta un buget pentru acest lucru.in schimb se inlocuiesc termopane si se da cu mopul prin alte sectii,lucru care nu este rau ,este doar purtator de comisioane .Insa poate ne explica eroina Papici si infractorul arestat la domiciliu Govor daca din banii cu care a fost facuta celebra intrare unde poti consuma prajituri la fel ca in Austria nu se putea amenaja asa cum se cuvine sectia de chirurgie si inca vreo doua pe deasupra?!

 3. dorina Răspunde

  Da n-ar fi mai simplu ca in loc de a igieniza sa asfalteze?poate ar avea mai mult spor! Femeia nu intelege si pace! USListii astia au fost setati pe renovari, betonari, asfaltari! E vorba despre curatenia care se face cu mopul cel vechi de catre infirmiere. Pardon, infectarea!

 4. bb Răspunde

  Politicu sa iasa din spital!…dati cu clor si paste manutele voastre furacioase!

 5. florica Răspunde

  E bine ca acesta Pupaza a izolat gardul de la spital ce conteaza situtia si viata pacientilor totusi ar putea doamna sa ne faca public cit a costat izolatul gardului

 6. Stela Liliana Mateoc Răspunde

  Mama mea a luat de pe neurologie un bacil clostridium dificile si a decedat infirmierele schimba pacientii cu aceleasi manusi si le transmite o mizerie infernala sub paturi pe jos lipicios cu zilele nu se spala.a transferat-o la infectioase unde ia blocat rinichii a transferato la nefrologie aici alt calvar si a murit petsonalul medical s-a comportat groaznic Dr Muresan nu a vrut s-a o interneze la neurologie a trimis-o la interne a zis ca nu are AVC mama mea era paralizata deja si facuse AVC dupa ce mi-am deschis gura a venit dr Costin de la neuro si a intetn pe neuro aici vorbim fix de malpraxis imi pare rau ca nu am dat spitalul in judecata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Prezența la vot, monitorizată informatic. Sistemul va fi implementat în premieră la alegerile locale

Prezența la vot la alegerile locale din data de 5 iunie va fi monitorizată permanent de un sistem informatic implementat...

Închide