PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ţânţaş despre ștrand: Beny Alex şi-a respectat obligaţiile contractuale, Primăria nu!

Omul de afaceri Beniamin Ţânţaş a declarat pentru PortalSM că firma sa, SC Beny Alex SRL, care a concesionat ştrandul din Satu Mare, şi-a respectat obligaţiile contractuale, în vreme ce Primăria nu a făcut-o. El susţine că a fost presat şi şantajat de primarul Dorel Coica cu rezilierea contractului, când edilul l-ar fi obligat să acorde bilete gratuite pensionarilor, pe care îl acuză că urmăreşte doar propagandă electorală.

“SC Beny Alex şi-a respectat pe deplin obligaţiile contractuale, Primăria nu şi-a respectat  obligaţiile contractuale. Primăria Satu Mare avea obligaţia în şase luni să-mi dea terenul liber de orice sarcini. Şi în momentul de faţă avem câteva litigii cu persoane  fizice pentru terenurile din ştrand. Unele le-am rezolvat după trei ani de zile. Tot ce face dânsul în momentul de faţă este o mascaradă pentru propagandă electorală“, a declarat Beniamin Ţânţaş.

Terenul de sub hotel este liber de sarcini abia din anul 2013, o bucată fiind proprietatea unei persoane fizice.

Omul de afaceri a explicat că de-a lungul timpului a avut mai multe relaţii comerciale cu societatea primarului care nu s-au finalizat în cele mai bune condiţii, motiv pentru care în urmă cu câteva săptămâni a şi depus o plângere la DNA. Ţânţaş consideră că familia sa a fost ţinta primarului Dorel Coica, fiind atacată în repetate rânduri de edil, atât pe subiectul ştrandului cât şi pe cel cu privire la hotelul Dacia.

Beny Alex a investit 7,5 milioane de euro în ştrand, şi potrivit proprietarului, a mai rămas de terminat hotelul cu baza de tratament.

El afirmă că dacă hotărârea de consiliu privind rezilierea contractului va fi adoptată, se va adresa instanţei.

Părerea mea este că nu o să treacă, pentru că nu cred că consilierii sunt atât de naivi ca să ia parte la o asemenea mascaradă ce vrea să o facă primarul Coica“, a mai spus Țânțaș.