PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Accident soldat cu rănirea a patru polițiști de frontieră. Vinovat, șoferul unui microbuz

Patru polițiști de frontieră s-au aflat la un pas de moarte în urma unui accident produs vineri dimineața între Drăgușeni și ”Fordulău”. Cei patru tocmai au ieșit din schimb din sectorul Tarna Mare, și se întorceau spre casă într-un BMW condus de unul dintre ei.

La un moment dat, șoferul, încercând să evite o altă mașină care a intrat pe contrasens, a pierdut controlul asupra bolidului, care a părăsit partea carosabilă, a trecut printr-un șanț de pe marginea drumului și s-a oprit într-un copac.

Cei patru polițiști de frontieră au avut noroc, au scăpat doar cu răni ușoare, însă au fost transportați totuși la Urgențe pentru investigații medicale.

Șoferul BMW-ului a fost testat de polițiștii rutieri și se pare că a avut o alcoolemnie de 0,1 la mie.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Răducu Silaghi, a precizat că vinovat de producerea accidentului se face șoferul unui microbuz căruia i s-a suspendat permisul.

”Șoferul autoturismului BMW s-a angajat în depășirea unui microbuz, însă șoferul acestuia nu a ținut cont de asta și a intrat, la rândul său, într-o altă depășire. Șoferul BMW-ului a încercat să evite o coliziune cu microbuzul din fața sa, astfel că a ajuns în șanț și s-a oprit în copac. Șoferului microbuzului i s-a suspendat permisul doarece a încălcat regulile de circulație în urma cărui aspect s-a produs un accident”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare. 

În mai puțin de o săptămână, acesta este al doilea incident în care sunt implicați polițiști de frontieră. În urmă cu șase zile, un Jeep al Poliției de Frontieră a fost lovit de un șofer care nu a respectat distanța regulamentară, proiectându-l într-un șanț. Atunci, vina nu a aparținut însă polițiștilor de frontieră.