PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Au fost stabilite pozițiile candidaților la Primăria Satu Mare. Cum vor arăta buletinele de vot

Sediul Biroului Electoral de Circumscripție (BEC) nr. 1 Satu Mare a găzduit astăzi după-amiază tragerea la sorți a pozițiilor pe buletinele de vot pentru candidații la Primăria și Consiliul Local Satu Mare.

Dimineață a avut loc același procedeu care au stabilit pozițiile partidelor la Consiliul Județean.

Primele cinci poziții extrase atunci, adică a partidelor care sunt reprezentate în Parlamentul României, s-au păstrat și pentru candidaturile de primar și pentru Consiliul Local al municipiului Satu Mare.

Astfel, pe prima poziție la primar va fi Adrian Ștef, candidatul ALDE, urmat, pe poziția a doua, de candidatul PSD, Dorel Coica, poziția a treia va fi ocupată de candidatul UDMR, Kereskenyi Gabor, poziția a patra de candidatul UNPR, Ioan Opriș, iar poziția a cincea va fi ocupată de candidatul PNL, Adrian Cozma.

În urma extragerii de astăzi după-amiază de la sediul BEC, lista va fi completată de candidatul Mișcării Popluare, Csaki Csongor, pe poziția a șasea, urmat, pe poziția a șaptea, de candidatul PNȚCD, Adelin Ghiarfaș, în timp ce poziția a opta va fi ocupată de candidatul PND, Nicolae Ciorbă, candidatul PPU-SL, Vasile Deac, va ocupa poziția a noua, ultima poziție fiind ocupată de candidatul independent Horea Anderco.

La Consiliul Local Satu Mare, poziția a șasea va fi ocupată de Partidul Popular Maghiar din Transilvania, PNȚCD – poziția a șaptea, PND – poziția a opta, PPU-SL – poziția a noua, pe poziția a noua va fi candidatul independent Horea Anderco, iar pe poziția a zecea va fi candidatul independent Eugen Chiorean.

Ținând cont de faptul că un buletin de vot este în format A4, iar pentru primar, teoretic, ar putea încape 6 patrulatere pe o pagină, cele pentru primar ar putea arăta astfel:

Prima pagină va fi cea de prezentare (Buletin de vot pentru Primar)
pagina 2: Adrian Ștef, Dorel Coica, Kereskenyi Gabor, Ioan Opriș, Adrian Cozma și Csaki Csongor;
pagina 3: Adelin Ghiarfaș, Nicolae Ciorbă, Vasile Deac și Horea Anderco.

Decizia finală va fi luată, prin vot, în cursul zilei de luni.