Ultima actualizare: azi, 20:39
Locale

Au fost stabilite pozițiile candidaților la Primăria Satu Mare. Cum vor arăta buletinele de vot

alegeri localeSediul Biroului Electoral de Circumscripție (BEC) nr. 1 Satu Mare a găzduit astăzi după-amiază tragerea la sorți a pozițiilor pe buletinele de vot pentru candidații la Primăria și Consiliul Local Satu Mare.

Dimineață a avut loc același procedeu care au stabilit pozițiile partidelor la Consiliul Județean.

Primele cinci poziții extrase atunci, adică a partidelor care sunt reprezentate în Parlamentul României, s-au păstrat și pentru candidaturile de primar și pentru Consiliul Local al municipiului Satu Mare.

Astfel, pe prima poziție la primar va fi Adrian Ștef, candidatul ALDE, urmat, pe poziția a doua, de candidatul PSD, Dorel Coica, poziția a treia va fi ocupată de candidatul UDMR, Kereskenyi Gabor, poziția a patra de candidatul UNPR, Ioan Opriș, iar poziția a cincea va fi ocupată de candidatul PNL, Adrian Cozma.

În urma extragerii de astăzi după-amiază de la sediul BEC, lista va fi completată de candidatul Mișcării Popluare, Csaki Csongor, pe poziția a șasea, urmat, pe poziția a șaptea, de candidatul PNȚCD, Adelin Ghiarfaș, în timp ce poziția a opta va fi ocupată de candidatul PND, Nicolae Ciorbă, candidatul PPU-SL, Vasile Deac, va ocupa poziția a noua, ultima poziție fiind ocupată de candidatul independent Horea Anderco.

La Consiliul Local Satu Mare, poziția a șasea va fi ocupată de Partidul Popular Maghiar din Transilvania, PNȚCD – poziția a șaptea, PND – poziția a opta, PPU-SL – poziția a noua, pe poziția a noua va fi candidatul independent Horea Anderco, iar pe poziția a zecea va fi candidatul independent Eugen Chiorean.

Ținând cont de faptul că un buletin de vot este în format A4, iar pentru primar, teoretic, ar putea încape 6 patrulatere pe o pagină, cele pentru primar ar putea arăta astfel:

Prima pagină va fi cea de prezentare (Buletin de vot pentru Primar)
pagina 2: Adrian Ștef, Dorel Coica, Kereskenyi Gabor, Ioan Opriș, Adrian Cozma și Csaki Csongor;
pagina 3: Adelin Ghiarfaș, Nicolae Ciorbă, Vasile Deac și Horea Anderco.

Decizia finală va fi luată, prin vot, în cursul zilei de luni.

17 comentarii

 1. Alex Răspunde

  Succes, Adrian Cozma!

 2. satmarean Răspunde

  Votez pozitia 5! Doamne Ajuta!

 3. liberalul Răspunde

  Cozma-primar!

 4. Anamaria Răspunde

  Votez PNL!

 5. Radu Răspunde

  Sunt pentru schimbare! Votez Adrian Cozma.

 6. Eva Răspunde

  Nu voi vota un candidat care este dintr-un partid condus de un presedinte penal,cu acte in regula. Votez Cozma!

 7. observator Răspunde

  Aldeistu Stef sa se bucure acum de pozitia de pe buletinul de vot, deoarece dupa vot va fi cel putin pe locul 4.

 8. Sătmărean Răspunde

  Nu voi vota ipocriţi! Voi vota pentru schimbare! Exclus-Adrian Ştef! Votez-Adrian Cozma!

 9. Cetăţeanul turmentat Răspunde

  Poziţiile de pe buletinul de vot sunt importante doar pentru nehotărâţi. Până ieri nu ştiam cu cine să votez. Acum ştiu. Votez poziţia 5, pe Adrian Cozma.

 10. Zeus Răspunde

  Ştef este pe poziţia 1 şi la aranjamente. Până şi pe colegii lui ce au muncit pentru ALDE le-a tras-o în stilul caracteristic, punând pe lista de consilieri, în top, traseişti politici, transferaţi de câteva zile, pe Raţiu şi Huzău.

  • Liberalul Răspunde

   Stimați sătmăreni,
   În existența fiecărui partid există momente de cumpănă.
   Pentru PNL Satu Mare, anul 2014 a fost unul extrem de dificil. Filiala noastră, înființată în 1919, cea mai veche din Transilvania, a fost în pragul desființării, din cauza nerespectării Statutului PNL de către liderii de atunci ai partidului, Ovidiu Silaghi și Adrian Ștef.
   Majoritatea membrilor PNL Satu Mare, oameni extrem de valoroși, au rămas însă împreună, rămânând fideli unui crez pe care liderii de atunci l-au abandonat: adevăratul liberalism și politica în slujba comunității.
   Din păcate, eforturile noastre de reorganizare au fost frânate de Silaghi și Ștef: inițial, lăsându-ne fără sediu, apoi, prin propagandă mincinoasă, racolând membri PNL în partidul Lui Tăriceanu. Acest partid s-a poziționat, din start, alături de cel mai nociv partid politic din România, PSD. Apropierea de PSD a fost, pe plan local, extrem de explicită, prin trecera la PSD, pentru puțin timp, a lui Ovidiu Silaghi, pentru a-și păstra imunitatea parlamentară.
   Dacă, prin apropierea de PSD și fuziunea cu partidul lui Voiculescu, atașamentul față de liberalism al acestor politicieni s-a dovedit a fi complet nul, același lucru se poate spune și despre fidelitatea față de colegii lor. Astfel, în pragul alegerilor locale, ALDE și-a continuat recrutarea de traseiști politici. Racolând doi membri PNL, ALDE i-a propulsat imediat pe lista de consilieri, eliminând de pe această listă oameni care au muncit pentru acest partid.
   E doar cea mai recentă dovadă a disprețului cu care Ștef și Silaghi își tratează colegii și electoratul. Pentru liderii ALDE, important nu sunt crezul doctrinar și proiectele pentru Satu Mare, ci aranjamentele de culise în folosul propriu.
   Dragi sătmăreni, vă invităm să fiți alături de noi! Împreună, în PNL, cel mai vechi partid istoric și singurul partid liberal, avem acum șansa de a face istorie: prima administrație cu adevărat de dreapta, după foarte mulți ani, în Satu Mare!
   Vă mulțumim!

   • Dragon Răspunde

    Da! Adevăratul liberalism e în PDL! Chiar ne credeti idioți? Ați vândut partidul și la nivel european și national! Hoților! Voi mai aveți obraz să vorbiți de liberalism? Mari cutre mai sunteți!

 11. sătmărean Răspunde

  Baftă, Adrian Cozma!

 12. Lupul Răspunde

  Ia uite, ce avem aici? Toți postacii penelisti sunt chiar și sâmbătă la serviciu? Mai rasfirati, băieți, ce, sunteți loviți în cap, sau lucrați la norma? Duhneste a postaceala proasta, de la o posta!

 13. Bálint Răspunde

  Votez la pozitia 3 Vrem Schimbare!!!!! Cojak si stef la re vedere!!!

 14. un vot Răspunde

  Masluiti tot in tara asta inclusiv “tragerea la sorti” pentru care “Decizia finală va fi luată, prin vot, în cursul zilei de luni.”
  Probabil mana care a efectuat tragerea nu a fost cea mai buna!
  Campania minciunilor si promisiunilor locale a inceput!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Programul manifestărilor de 9 Mai la Satu Mare

În organizarea Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Primăriei Municipiului Satu Mare şi a Garnizoanei Satu Mare, luni, 09 mai 2016, de...

Închide