PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dorel Coica nu se lasă. Aduce Trupa Odeon cu Pavel Bartoș la Satu Mare, cu sprijinul Avram Iancu

Cu toate că majoritatea consilierilor locali sătmăreni (UDMR şi PNL) s-au opus finanțării unui mini-festival de teatru la Satu Mare de Zilele Orașului, prin care să fie inaugurat sediul reabilitat al Teatrului de Nord, primarul Dorel Coica nu se lasă. Cu bani din sponsorizări, proveniți de la Societatea Culturală ”Avram Iancu”, trupa ”Odeon”, la care activează și actorul Pavel Bartoș, va susține totuși un spectacol la Satu Mare.

Primarul Dorel Coica a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la care au mai participat managerul Teatrului de Nord, Vasile Țăranu, precum și directorul artistic al secției române, Andrei Mihalache, că pe data de 24 mai, cu începere de la ora 19.00, trupa ”Odeon” va susține un spectacol cu piesa Svejk , Pavel Bartoș fiind actorul principal.

Am văzut că a fost o oponenţă din partea consilierilor UDMR şi PNL să inaugurăm acest teatru, nu am renunţat la idee şi vă anunţăm oficial că vom avea un spectacol de teatru în ziua de 24 mai de la ora 19. Nu se va face nicio deschidere oficială, nu va fi niciun festivism, nu se va tăia nicio panglică. Deschiderea oficială probabil o s-o facem cu altă ocazie, probabil cu ocazia organizării uni festival de teatru la Satu Mare şi nici de Zilele Partium. O să stabilim noi în continuare calendarul de inaugurare oficială. Prin bunăvoinţa fundaţiei Avram Iancu, şi în mod oficial ţin să-i mulţumesc d-lui Mircea Dobra pentru implicare, am găsit resursele materiale pentru a invita trupa de Teatru Odeon, împreună cu sătmăreanul nostru Pavel Bartoş. Şi l-au dorit foarte mult sătmărenii să îl aibă în mijlocul lor. Am încercat şi am reuşit cu ajutorul fundaţiei Avram Iancu“, a declarat Coica.

Pentru acest spectacol s-au pus în vânzare 300 de bilete, la prețuri de 35 și 25 de lei, care pot fi procurate, începând de mâine, de la Agenția Teatrală.

Trupa Odeon a solicitat 1.000 de lei pentru spectacol plus cheltuieli de deplasare, bani ce vor fi asigurați de Societatea Patriotică ”Avram Iancu” Satu Mare.

De asemenea, pe data de 26 mai, în Sala Studio va avea loc și un spectacol prezentat de o trupă de teatru din Ungaria.

Andrei Mihalache a afirmat că le-a fost rușine să le spună celor de la ”Odeon” să nu mai vină după ce le-a fost făcută invitația, iar Vasile Țăranu a precizat că pentru organizarea acestui spectacol au intervenit oameni de bine de la toate partidele.

Demn de remarcat este și faptul că în zilele de 2 și 3 iunie va fi organizată acțiunea ”Zilele Porților Deschise la Teatrul de Nord”. În aceste două zile, sătmărenii interesați vor putea vizita clădirea reabilitată a teatrului sătmărean între orele 10.00 și 18.00.